Meer support voor mobility en BYOD prioriteit in datacenter

Meer dan de helft (57%) van de IT-beslissers heeft in de komende twee jaar een datacenterproject gepland staan met het oog op toenemende support voor mobility en BYOD. 82 procent maakt zich zorgen over het omgaan met veranderingen in vraag. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus en VCE onder 115 Nederlandse IT-beslissers.

Ook projecten om de backup en disaster recovery te verbeteren (50%), servers te vernieuwen (50%), projecten voor toenemend gebruik van de private cloud (49%) en een upgrade van de storage staan op de agenda.De IT-beslissers zijn ook ondervraagd over welke aspecten van het datacenter zij zich zorgen maken. De top vier van belangrijkste zorgen ziet er als volgt uit:
1.  Het omgaan met veranderingen in vraag
2.  Tijd die nodig is om nieuwe systemen te implementeren of upgraden naar nieuwe technologie
3.  Verzekeren/bewijzen van compliance
4.  Tijd die nodig is voor het testen en toepassen van patches

Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus (leverancier op het gebied van access, connectivity en datacenteroplossingen): “Organisaties willen meegaan met de tijd en niet worden geremd door een IT-infrastructuur. De IT-afdeling moet snel kunnen reageren op vragen en om dat te kunnen doen, is een gestandaardiseerde omgeving key. Een dergelijke omgeving is inzichtelijk en biedt IT-managers de mogelijkheid om veel eenvoudiger en vooral sneller in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen.” Volgens de Haan houdt de organisatie bovendien de regie en hebben de gebruikers niet de behoefte om IT-middelen in te gaan zetten buiten de IT-afdeling om (ook wel bekend als ‘Shadow IT’), met alle ongecontroleerde gevolgen van dien, voor bijvoorbeeld de beschikbaarheid of compliancy.

Tonnie van Grinsven, Account Executive bij VCE (converged infrastructures en cloud-based computing-modellen) concludeert dat mobility de agenda in de boardroom blijft domineren: “De verschillende aspecten van een mobility-strategie, zoals BYOD, mobiele apps, etcetera, zijn heel zichtbaar voor werknemers en klanten. Daarom is het cruciaal om een flexibele, gevalideerde en voorspelbare architectuur aan de basis te hebben.” Volgens van Grinsven is het onvermijdelijk dat de complexiteit van het beheer toeneemt door het groeiende aantal end user devices op de werkplek, maar is complexiteit van de datacenterinfrastructuur te voorkomen. VCE wil IT-organisaties bevrijden van de tactische eisen van mobility, zodat zij zich kunnen focussen op hun strategie.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...