Microsoft gaat geen Windows 10X maken

Windows 10

Microsoft gaat toch niet verder met de ontwikkeling van het zogeheten Windows 10X. Dat maakte de techreus bekend in een blog.

De resultaten van de ontwikkelingen gaan niet verloren maar komen als losse updates beschikbaar van Windows 10.

De ontwikkeling van Windows 10X werd in oktober 2019 bekendgemaakt. De bedoeling was dat het nieuwe besturingssysteem optimaal was voor apparaten die met twee schermen werken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de smartphone Surface Duo en de eigen Microsoft-laptop Surface Neo.

Niet nodig

De beslissing om te stoppen trok het bedrijf volgens eigen zeggen na uitgebreide gesprekken met klanten. De eindconclusie was dat de technologie van het besturingssysteem Windows 10X veel beter en breder ingezet kan worden. Microsoft denkt dan ook dat het bedrijf op deze manier veel meer klanten kan bereiken. Een aparte versie is dus niet nodig.

Een voorbeeld daarbij is de uitrol van de een nieuwe tool die apps veiliger moet maken. Die komt nu dus beschikbaar in de ‘gewone’ Windows 10-versies. De technologie van het 10X-systeem komt in fases beschikbaar voor Windows 10.

Het bedrijf meldt in de blog verder dat de update voor Windows 10 zelf later komt. Dat is expres gedaan om goede updates te kunnen uitrollen voor thuiswerken en security. In hoeverre daarin al 10X-technoligie zit is nog niet duidelijk.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X