Musk ontslaat Twitter-chefs na overname

Twitter logo

Elon Musk, die onlangs Twitter overnam, haalt meteen fors de bezem door het bedrijf, Na de Raad van Bestuur zijn nu twee chefs van het ontwikkelingsteam aan de beurt. Dat zegt persbureau Bloomberg na gesprekken net ingewijden. Musk is nu zelf interinm-topman.

Het gaat om chefs van afdelingen die nieuwe producten ontwikkelen: Nick Caldwell en Jay Sullivan. Op zijn Twitter-account noemt Caldwell zichzelf al “voormalig leidinggevende”. Waarschijnlijk maken de twee plaats voor een medewerker die Musk zelf aanneemt.

Voor de opvolgers van beide heren wacht een belangrijke taak, want de miljardair kondigde eerder al aan dat hij veel wil veranderen. Duidelijk is al wel dat Musk minder beperkingen wil op wat mensen wel en niet op het platform kunnen posten. Verder ziet hij een prominentere plek voor abonnementen. Of het gaat om hogere verkoopcijfers of hogere kosten is nog niet duidelijk.

Naast de reorganisatie hevelt de rijkste persoon ter wereld 187 miljoen beursgenoteerde aandelen van Twitter zelf over naar het bedrijf X Holdings. Met dit bedrijf kreeg Musk nadat Twitter van de beurs was gehaal de controle over het socialmediabedrijf. Die transactie had een waarde van 985 miljoen euro. Omgerekend is dat 978 miljoen dollar. Volgens Bloomberg laat Musk zich adviseren door oude vrienden bij PayPal, waar hij zelf tijden werkte.

De werkwijze van Musk krijgt overigens de zegen van Jack Dorsey, de oud-topman en mede-oprichter van Twitter. Dorsey is overigens nog niet helemaal weg bij het bedrijf en houdt een minderheidsbelang.

Sinds de overname door de Tesla-topman heeft concurrent Mastodon overigens te maken met een flinke ledengroei. Afgelopen zaterdag kreeg het socialmediabedrijf er meteen 70.000 leden bij.

Lees ook:
  • Nieuws rond Twitter deze week weer rond nepaccounts
  • Top 5 ICT-bedrijf Lemontree komt met opmerkelijke wervingsvideo

 

Gerelateerde berichten...

X