Nationaal Onderzoek Carrière na MBO ICT-opleiding

Linden IT

Wat is het carrièreverloop van afgestudeerden met een MBO ICT-opleiding? Het antwoord daarop moet komen in een nationaal Onderzoek Carrière. Het gaat om de laatste tien jaar, vanaf 2010.

De cijfers komen beschikbaar aan de ondervraagden zelf en op de website van detacheerder Linden-IT.

 

Arbeidskansen

Regelmatig verschijnen er in de media diverse berichten over slechte arbeidskansen voor ICT’ers met een MBO-opleiding. Naast de slechte werkgelegenheid zouden ook de ICT-opleidingen niet deugen.

De detacheerder werkt veel samen met MBO ICT-opleidingen en is van mening dat dit een goede basis voor een carrière in de ICT is. Dat blijkt ook uit het feit dat er vanuit de arbeidsmarkt veel vraag is naar ICT’ers met een MBO-opleiding.

In de zomer van 2018 schreef Linden-IT een artikel over de Onjuiste beeldvorming over de kansen van MBO-ICT’ers op de arbeidsmarkt. Hierin werden nieuwsberichten weerlegd door ICT-docenten, studenten en werkgevers uit de praktijk.

Ook het afgelopen jaar kwamen regelmatig negatieve berichten over MBO ICT-opleidingen in de media. Gerbert Jan Valk, directeur bij Linden-IT, vertelt hierover: “De MBO ICT-opleidingen leiden professionals op voor de toekomst, met bijvoorbeeld veel aandacht voor de technologie van cloud-services en kunstmatige intelligentie. Om goed inzicht te krijgen in hoe het ICT’ers met een MBO-opleiding vergaat op de arbeidsmarkt start Linden-IT het Nationaal Onderzoek Carrière.” Bij Linden-IT werken ruim 250 IT-professionals, waarvan het overgrote gedeelte een opleiding op MBO-niveau heeft.

 

Opzet van het onderzoek

Met het Nationaal Onderzoek Carrière wordt onderzoek gedaan naar het carrièreverloop van afgestudeerden met een MBO-opleiding in de laatste tien jaar, vanaf 2010.

Er wordt in de enquête gevraagd naar opleidingsniveau, tevredenheid over de opleiding, eerste functie en de huidige functie. Na afloop worden de cijfers uit het onderzoek gedeeld met de ondervraagden en gepubliceerd op de website van Linden-IT.

 

BBL

In september 2019 zijn Linden-IT, het MBO College Hilversum en het Regio College in Zaandam gestart met een tweejarig BBL-traject (niveau 4) ‘blended learning’.

Tijdens dit traject behalen ICT’ers tijdens een bootcamp de benodigde ITIL- en Microsoftcertificeringen, waarna ze een BBL-overeenkomst aangeboden krijgen en de studie wordt gefinancierd door Linden-IT.

 

Gerelateerde berichten...

X