Nationale Datacenter Dag 2016 start in Delft

kwantumcomputing

Tijdens de Nationale Datacenter Dag op 14 juni 2016 opent een merendeel van Nederlandse datacenters haar deuren voor het grote publiek. De open dag wordt onder andere georganiseerd door de brancheorganisatie DDA (Dutch Datacenter Association). Tijdens deze dag wordt bij The Datacenter Group het Dutch Datacenter Report 2016 overhandigd aan een respectvolle kracht uit de ondernemerswereld.

Het doel van de Nationale Datacenter Dag is om de Nederlandse datacenters op een positieve manier onder de aandacht brengen bij het (zakelijk) publiek. Veel mensen realiseren zich nog steeds niet dat onze alledaagse handelingen door datacenters heen en weer bewegen. Al deze data (jouw en mijn gegevens) worden in datacenters zoals dat van The Datacenter Group opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan werkplekken in de Cloud, het overmaken van geld, de ANWB bellen bij pech, het drukken op de noodknop in een ziekenhuis of het in- en uitchecken met je OV-chipkaart. Daarnaast zijn al onze internet devices gekoppeld aan het internet. Dit wordt ook wel The Internet of Things genoemd. In de wereld van morgen wordt dit alleen maar meer. Een kijkje nemen in het centrum van de toekomst? Meld je dan aan voor een bezoek bij The Datacenter Group Delft. Meer weten over DDA kijk dan hier.

Het nieuwe goud dat data heet
Vorig jaar groeide de Nederlandse datacenter sector weer met dubbele cijfers*. Datacenters spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Zonder online services staat Nederland stil. Al deze diensten als Cloud, mobiele Apps en andere digitale toepassingen worden verzorgd vanuit datacenters. Een goede infrastructuur is van essentieel belang voor het goed functioneren van deze diensten. Datacenters vormen daarmee het fundament van onze (digitale) economie.

 

Gerelateerde berichten...