Nederlandse blockchain startup lanceert revolutionair platform voor distributie cannabis

De exponentiële groei van zowel de mondiale cannabisindustrie als de blockchaintechnologie biedt kansen. Van een potentieel partnerschap kunnen beiden profiteren. En dus is er een blockchainplatform en bijbehorende cryptovaluta voor cannabis opgericht.

Per 1 november is de ICO voor geïnteresseerde investeerders in deze BitCanna open. Het lanceert eerst in Europa en breidt vervolgens snel uit naar de rest van de wereld.

Volgens de oprichters heeft een groot en groeiend aantal toonaangevende, internationale merken heeft de samenwerking reeds bevestigd.

 

Token

Het bedrijf, BitCanna, is een wereldwijd blockchain technologiebedrijf dat cannabis bedrijven ondersteunt om veilig, legaal en kosteneffectief cashless te gaan. De onderneming beweert transacties vrijwel onmiddellijk te kunnen verwerken met de BitCanna token.

Dit tegen een vergoeding van slechts enkele centen. Verkopers kunnen er ook hun voorraad mee beheren en identificatiegegevens van klanten opslaan. Het is een incrementele technologische doorbraak voor de gehele wereldwijde industrie.

Niet alleen online winkels profiteren van blockchaintechnologie. Sommige fysieke cannabis winkeliers besteden wel 10-15% van hun omzet aan veiligheid en personeel om de zaak op contant geld te draaien.

Door deze bedrijven te voorzien van de technologie om betalingen te verwerken, worden veiligheidsrisico’s beperkt. Tegelijkertijd wordt aan alle regelgeving voldaan.

 

Alliance

Proefprojecten staan gepland voor fysieke locaties in cannabis hoofdsteden Amsterdam en Barcelona. BitCanna heeft samenwerkingsverbanden gesloten met tientallen cannabis ondernemingen om de BitCanna Alliance te creëren. Leden van de Alliance zijn actief in 27 landen. Tot dusver ontvangen zij samen meer dan 10 miljoen unieke website bezoekers per maand.

De meeste banken en financiële dienstverleners weigeren nog altijd cannabistransacties te verwerken. Dit komt door de enorme juridische onzekerheid in de sector. Vooraanstaande experts en ondernemers uit de financiële sector en cannabis branche beschouwen dit als een grote kans voor de detailhandel om een wereldwijde, digitale betalingsoplossing te bouwen die traditionele financiële instellingen omzeilt.

 

Verdubbelen

Veel deskundigen menen dat de cannabismarkt pas net vorm begint te krijgen, ondanks de groei van de afgelopen jaren. Er is voorspeld dat alleen al in de Verenigde Staten de cannabismarkt zal verdubbelen van $22mld. in 2017 naar $44mld. in 2020. De Europese investeringsbank Bryan, Garnier & Co verwacht dat de mondiale markt in 2027 $140mld. waard is.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X