Nederlandse organisaties steeds meer doordrongen van noodzaak webtoegankelijkheid

Webtoegankelijkheid staat inmiddels prominent op de agenda van bedrijven en instellingen. Ook dit jaar steekt de industrie de koppen weer bij elkaar om websites toegankelijker te maken.

Op 25 september aanstaande organiseren Siteimprove en Stichting Accessibility in het Westergas Theater in Amsterdam de 2018-editie van Web Accessibility Live. De opbrengst gaat naar het goede doel.

 

Toepassing

Vorig jaar stond het evenement in het teken van inspireren en bewustwording. Dit jaar zullen ‘best practice sharing’ en de toepasbaarheid van webtoegankelijkheid centraal staan. Gedurende deze dag zullen bezoekers onder meer inzicht krijgen in hoe andere organisaties werken aan webtoegankelijkheid.

Daarnaast is er aandacht voor hoe je een organisatie meekrijgt in dit proces en hoe je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. “Dat webtoegankelijkheid bij Nederlandse organisaties op de agenda staat is een stap in de goede richting. Voor een duurzame en constructieve aanpak is het echter belangrijk dat organisaties het niet alleen oppakken omdat het móet, maar omdat ze ook snappen waar ze het voor doen,” stelt Auke Grondsma, Managing Director Benelux bij Siteimprove.

“Webtoegankelijkheid raakt een op de vijf mensen. Dat zijn alleen nog maar de mensen met een permanente beperking. Een toegankelijke website is bovendien beter indexeerbaar voor Google. Daarmee wordt de site makkelijker vindbaar.”

“Toegankelijkheid is daarom een noodzakelijke investering in de toekomst voor organisaties, zowel vanuit sociaal als vanuit economisch oogpunt. Ik hoop dat Web Accessibility Live 2018 zal zorgen voor nog meer kennisdeling. Iedereen die aanwezig is, vertrekt met de kennis om dit toe te gaan passen binnen de eigen organisatie.”

 

Sprekers

Ook dit jaar zal er weer een keur aan interessante sprekers en gasten acte de présence geven. Dagvoorzitter Vivianne Bendermacher is oprichter van Techionista, een platform over vrouwen en technologie. Ze is regelmatig als expert te zien op het gebied van technologie en lifestyle bij RTL Boulevard.

Jarno Duursma is trendwatcher digitale technologie en auteur van vier boeken. Op een inspirerende, heldere en energieke wijze schetst hij het landschap van digitale trends.

Raph de Rooij, van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij zal aandacht besteden aan het Besluit digitale toegankelijkheid dat op 23 September 2018 van kracht wordt.

Iacobien Riezebosch van Firm Ground is expert op het gebied van webtoegankelijkheid. Zij zal een ‘best practice sharing sessie’ leiden, waarin verschillende organisaties delen hoe zij werken aan webtoegankelijkheid.

Brian Bors, toegankelijkheidsexpert bij Stichting Accessibility, zal een ‘hands on’ sessie geven over mobiel testen.

 

HandicapNL

Kaarten voor het evenement bedragen €74,95. De totale opbrengst van de kaartverkoop gaat naar HandicapNL, een goed doel dat zich inzet voor het bevorderen van toegankelijkheid.

“De slogan van HandicapNL luidt: Iedereen eerlijke kansen,” zegt Grondsma. “Dat sluit natuurlijk perfect aan bij ons streven naar toegankelijkheid en het doel van het evenement.”

Het evenement vindt plaats op dinsdag 25 september, van 09:30 tot 17:00 in het Westergas Theater te Amsterdam.

 

Gerelateerde berichten...