Nederlandse tak T-Mobile misschien naar Reliance

Mobiel werken. Vrouw en man kijken op scherm van mobiel

Het Indiase Reliance, in handen van de rijkste persoon india Mukesh Ambani, wordt misschien wel de nieuwe eigenaar van T Mobile Nederland. De meldt Bloomberg op basis van anonieme ingewijden.

Het moederbedrijf van het Nederlansde T Moblie is Deutsche Telekom. Zij zetten eerder dit jaar de Nederlandse T Mobile in de etalage voor rond de vijf miljard euro. De bronnen van Bloomberg zeggen nu dat Ambani een bod aan het voorbereiden is.

Onduidelijk is nog of het daadwerkelijk tot een bod gaat komen. Overigens willen moederbedrijf Deutsche Telekom als Reliance zelf nog niet ingaan op de vermeende overnamen.

Volgens dat zelfde Bloomberg hebben ook andere bedrijven hun oog laten vallen op T-Mobile Nederland. Dat zijn bijvoorbeeld investeringsmaatschappijen Apax Partners en Apollo Global Management.

Ambani is met zijn totale vermogen van 67 miljard euro behalve de rijkste van India, ook de rijkste van heel Azië. Zijn bedrijf Reliance is de grootste van India. Reliance heeft diverse takken die gaan van olie-industrie, detailhandel tot de telecomsector. Marktkanalisten stellen dat Ambani het Indiase bedrijf meer richten op nieuwe technologie. Om die reden is volgens de analisten van het persbureau de eventuele overname in de maak.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...