Nederlandse top-cybersecuritytalenten naar cyberbootcamp

Spring

Deze week komen 26 jonge top-cybersecuritytalenten bij elkaar tijdens het jaarlijkse Cyberbootcamp in Rijswijk. Zij kwalificeerden in mei zich tijdens de Capture the Flag door hun technische prestaties en goede samenwerking in hun team. De groep bestaat uit 13 junioren (jonger dan 21) en 13 seniors (jonger dan 25). Kartrekker is het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum).

Tijdens het Cyberbootcamp krijgen de deelnemers technische uitdagingen en de laatste ontwikkelingen op cybergebied mee. Ook ligt er een focus op ondernemerschap en de sociale aspecten van cybersecurity. Daarnaast dient de bootcamp als selectie voor Team Nederland dat in september uit zal vliegen naar Wenen om deel te nemen aan de European Cyber Security Challenge. De beste van deze top-cybersecuritytalenten maken kans om daar deel te nemen.

NCSC

Challenge the Cyber is een initiatief van het Nationaal Cyber Security Centrum en dcypher. Het begon in 2019 als een Capture the Flag-competitie voor teams van Nederlandse cybersecurityopleidingen en staat sinds 2020 open voor alle 14- tot 25-jarige cybertalenten. De organisatie heeft als doel om de groep jonge cybersecuritytalenten te vergroten, diverser te maken en hun de middelen te bieden die zij nodig hebben om te excelleren. Hiertoe organiseert zij naast het CTF event het Cyberbootcamp, trainings- en netwerkactiviteiten.

Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij dit mooie initiatief. Dit jaar wordt Challenge the Cyber bijgestaan door ABN AMRO, Cisco, Deloitte, Fox-IT, KPN Security, NFIR, Northwave en Secura. Zij steunen het project niet alleen financieel maar ook inhoudelijk, door bijvorbeeld te helpen bij de ontwikkeling van challenges. Ze geven ook trainingen en workshops.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X