Nieuw: stemmen via WhatsApp

whatsapp
Whatsapp

11,5 miljoen Nederlanders versturen dagelijks berichten via WhatsApp. Binnenkort kunnen consumenten via de chatdienst  een stem uitbrengen bij verkiezingen. Dit kan overigens uitstekend in combinatie met marketingdoelstellingen.

De verwachting is dat ‘stemmen via WhatsApp’ een enorme vlucht gaat nemen. Binnen nu en twee jaar zou dit bij de meeste publieksverkiezingen gewoon kunnen worden. Het is voor de consument erg gebruiksvriendelijk. Het heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van bevestigen van een stem via een bevestigingslink per e-mail.

 

Een keer

Door het gebruik van WhatsApp is gewaarborgd dat mensen 1x per mobiele telefoonnummer een stem kunnen uitbrengen en biedt het uitstekend mogelijkheden om controles uit te voeren. Daarmee kun je volgens de initiatiefnemers een verkiezing zo eerlijk mogelijk te laten verlopen.

Het stemmen via WhatsApp kan uitstekend gecombineerd worden met marketingdoelstellingen. Bijvoorbeeld met het werven van dubbel opt-ins voor een e-mailnieuwsbrief. Uiteraard altijd binnen de richtlijnen van de actuele Privacywetgeving.

 

Getest

“Het is iets waar we best trots op zijn”, zegt Marcel Demper, directeur van Vote Company. “Voor zover wij hebben kunnen nagaan, zijn we de eerste ter wereld die ‘stemmen via WhatsApp’ heeft kunnen realiseren. WhatsApp is erg kritisch op wat er via het platform gebeurt maar reageerde direct enthousiast op ons idee. Vervolgens is het nog een flinke klus om het te realiseren en te zorgen dat het allemaal goed werkt. Het is de afgelopen periode uitvoerig in de praktijk getest en het werkt zeer gebruikersvriendelijk.”

 

Gerelateerde berichten...

X