Nieuw TradeLens Blockchain Shipping van Maersk en IBM in de lucht

Sinds vandaag is TradeLens Blockchain Shipping Solution in de lucht. Rotterdam is een van de eerste havens die ermee gaat werken. Deze blockchain-oplossing is ontwikkeld door Maersk en IBM.

Tradelens gaat blockchain toepassen op de wereldwijde supply chain van Maersk. Beide bedrijven kondigden in januari al aan te gaan werken aan een gezamenlijk product.

 

Open standaarden

Tradelens moet zorgen voor efficiëntere en veiligere wereldwijde handel. Het systeem zorgt dat verschillende partijen samen worden gebracht. Het platform is gebouwd op basis van open standaarden.

Naast Rotterdamse haven nemen ook de Rotterdamse douaneautoriteiten in Nederland deel. Net als de autoriteiten in Saudi-Arabië , Singapore , Australië en Peru.

Ook de haven van Bilbao en operators als PSA Singapore, International Container Terminal Services Inc, Patrick Terminals, Holt Logistiek in Philadelphia werken mee aan TradeLens.

 

Kinderziektes

Volgens de initiatiefnemers zijn in de afgelopen twaalf maanden de kinderziektes uit het systeem gehaald. Het systeem kan dus meteen zonder noemenswaardige problemen van start.

Het programma maakt data industriebreed makkelijk zichtbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan aankomsttijden, douanedocumenten bij een zending, en container ‘gate in’ gegevens. Deze stroom gegevens groeit explosief waardoor de reguliere systemen het niet meer goed kunnen verwerken. Bovendien kon de data niet real time gedeeld worden.

 

Gerelateerde berichten...

X