Nieuw uitzendbureau HUBOT voor mens en robot in Eindhoven

In een shop-in-shop in MediaMarkt Eindhoven Centrum opent vanaf zaterdag 21 oktober HUBOT. Dit is het eerste uitzendbureau voor mensen en robots. De expositie is ontworpen door kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort en onderdeel van de Dutch Design Week 2017.

Bezoekers kunnen een jobtest doen en zien hoe robots hun werk in de toekomst makkelijker kunnen maken. Het project start in samenwerking met de gemeente Eindhoven, Next Nature Network en Start Foundation.

 

Concreet

“Robotisering is een veelgehoord begrip,” stelt Jeroen Mertens, vestigingsdirecteur van MediaMarkt Eindhoven Centrum. “Toch weten maar weinig mensen wat het concreet betekent voor de inrichting van ons werk in de nabije toekomst.”

“Met het uitzendbureau voor mensen en robots geven we dat inzicht. We  laten zien hoe mensen en robots hand in hand hun werk kunnen doen. Met HUBOT willen we bezoekers een blik geven in de toekomst.”

 

Van gamer naar baan

Vanuit een console gewassen checken met een drone of op afstand je tractor besturen. Of als luchtverkeerbeveiliger met een roofvogel-drone zorgen dat vogels uit de buurt van het vliegveld blijven en vliegtuigen veilig kunnen landen en opstijgen. Het zou in de nabije toekomst werkelijkheid kunnen worden.

“Zeker als ik zie hoe de toptalenten die we dagelijks in ons gamepaviljoen ontvangen, te werk gaan,” zegt Mertens. “De topgamers van nu zouden zomaar de boeren en luchtverkeerbeveiligers van de toekomst kunnen zijn.”

 

Voorbeelden

Het uitzendbureau HUBOT toont van 21 tot 29 oktober zestien concrete voorbeelden van beroepen die dankzij robotisering beter zijn uit te oefenen.

Dit geldt ook voor mensen met een achterstand tot de huidige arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan beroepen als thuiszorgmedewerker, fysiotherapeut en verhuizer of bezorger.

 

X