Nieuwe chatbeveiliging in WhatsApp

WhatsApp boetes encryptie chatberichten
Whatsapp

WhatsApp heeft sinds kort chatbeveiliging. Hiermee kun je je meest persoonlijke gesprekken beschermen met een extra beveiligingslaag. Wie een chat vergrendelt vindt die thread dus niet meer terug in het Postvak IN.

Deze berichten staan alleen nog in een eigen map die alleen toegankelijk is met het wachtwoord van je apparaat of biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk. De inhoud van die chat wordt ook automatisch verborgen in meldingen.

Deze functie is goed voor mensen die hun telefoon soms moeten delen met een familielid of voor de momenten dat iemand anders je telefoon vasthoudt precies op het moment dat er een extra speciale chat binnenkomt. Je kunt een chat vergrendelen door op de naam van een één-op-één- of groepschat te tikken en chatbeveiliging te selecteren. Als je deze chats wilt weergeven, trek je langzaam je Postvak IN omlaag en voer je het wachtwoord van je telefoon of je biometrische gegevens in. Als een chat eenmaal beveiligd is krijg je ook geen automatische meldingen meer van nieuwe berichten.

In de komende maanden komen meer opties toe. Daarin zit bijvoorbeeld vergrendeling voor ondersteunende apparaten en het maken van aangepaste wachtwoorden voor je chats, waardoor je een uniek wachtwoord kunt gebruiken dat niet hetzelfde is als het wachtwoord dat je voor je telefoon gebruikt.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X