Nieuwe Netflix-docu over John McAfee

John McAfee

Er is een Netflix-docu over het leven van John McAfee: ‘Running with the Devil‘: The Wild World of John McAfee. Het is een real life-documentaire over het leven van de techondernemer.

Bewakers troffen De toen 75-jarige McAfee vorig jaar dood aan in zijn cel in Barcelona, maar de docu begint in 20212, na zijn vlucht uit Belize. Hij ontvluchtte het land omdat de autoriteiten daar hem verdachten van moord op zijn buurman. Uiteindelijk werd hij gearresteerd in Guatemala op verdenking van belastingfraude en uitgeleverd aan Spanje.

McAfee werd echter vooral bekend in de jaren tachtig van de vorige eeuw met zijn gelijknamige bedrijf in antivirussoftware.  Het werd in korte tijd zeer succesvol. Op het hoogtepunt werd zijn vermogen geschat op een ruime honderd miljoen dollar. McAfee verkocht zijn bedrijf in 2010 voor ruim 7 miljard dollar aan Intel en ging vervolgens vol in de cryptovaluta.

Belastingfraude

In die jaren al werd McAfee in de VS verdacht van belastingfraude. Volgens Justitie zou hij van 2014 tot zeker 2018 helemaal geen belastingaangifte hebben gedaan. de Brits-Amerikaanse McAfee bestreed de aantijgingen altijd en vond ze vooral politiek gemotiveerd. Ze zouden volgens de techondernemer te maken hebben met de oprichting van een politieke partij, de Libertarische Partij. Daarmee probeerde hij tevergeefs zowel in 2016 als 2020 presidentskandidaat te worden.

De vondst van het lichaam van de techondernemer op 21 juni 2021 in de Spaanse cel betekende overigens nog niet het einde van het verhaal. McAfee is namelijk nog steeds niet begraven omdat er over de doodsoorzaak nog steeds onenigheid is. Volgens de schouwarts pleegde McAfee zelfmoord. Zijn weduwe Janice Dyson dringt echter aan op nieuw onderzoek omdat ze een andere doodsoorzaak vermoedt. In eerste instantie wees een onderzoeksrechter dit verzoek af waarop Dyson in hoger beroep ging. De uitspraak in die zaak moet nog plaatsvinden.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...