Nieuwe website Informatieveilig gedrag in de zorg

vrouwendag

Het programma Informatieveilig gedrag in de zorg van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen lanceert de website Informatieveiliggedragzorg.nl. Dit is een toegankelijke en gestructureerde weergave van de eerder ontwikkelde Wegwijzer Aan de slag met informatieveilig gedrag.

Leidinggevenden kunnen daar precies zien direct welke stappen ze kunnen nemen om informatieveilig gedrag van medewerkers te verbeteren. Het programma zelf bestaat sinds 2020. De eerste twee jaar voerde de Stichting ICTU het uit in opdracht van de NVZ, ActiZ, de Nederlandse ggz, Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), verenigd in de Brancheorganisaties Zorg, en het ministerie van VWS.

Op 1 april droeg ICTU het programma over aan ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. ECP richt zich vooral op het verspreiden, toelichten en ondersteunen van de gedragsaanpak. Het doel is dat veel meer zorgorganisaties effectieve interventies kiezen om gedragsverandering bij zorgprofessionals te bereiken op het gebied van informatieveiligheid.

Op de website staat een concreet stappenplan en kunnen leidinggevenden webinars en workshops volgen. Verder zijn er open spreekuren en masterclasses.  Het moet leidinggevenden veranderingen en interventies rond veilig digitaal gedrag van werknemers makkelijker maken.

Lees ook:

  • CryoTherapeutics ontvangt financiering van €12,3 miljoen en start nieuwe klinische studie
  • De impact van nieuwe zorgtechnologie op bestaande zorgprocessen

Gerelateerde berichten...

X