11.000 supporters via WiFi-netwerk online in Philips Stadion

11.000 supporters via WiFi-netwerk online in Philips Stadion

Ongeveer 30.000 voetbalsupporters hebben zaterdag tijdens de eredivisiewedstrijd PSV-NAC Breda tegelijk gebruik kunnen maken van het nieuwe WiFi-netwerk van UPC Nederland in het Philips Stadion in Eindhoven. Het is voor het eerst in Nederland dat een groot WiFi-netwerk live ging in een voetbalstadion. Gedurende de wedstrijd hebben 17.000 supporters gebruik gemaakt van draadloos internet via WiFi. 11.000 supporters waren tegelijkertijd online.

UPC en PSV zijn eerder dit jaar overeengekomen om het Philips Stadion in Eindhoven dit seizoen van een betrouwbare WiFi-toepassing te voorzien. Samen met partner Infostrada Sports zijn UPC en PSV het project ‘Connected Stadium’ gestart, een service waarbij draadloos internet, online media, een nieuwe PSV app en digitale diensten bij elkaar samenkomen – een primeur voor clubs in Nederland. Zaterdag 16 augustus vond de eerste test plaats om te zien of alle bezoekers van het Philips Stadion met hun mobiel gebruik konden maken van internet op hoge snelheid. Daarmee ging de eerste fase van het project van start, waarbij alle bezoekers toegang hebben tot het nieuwe netwerk. In deze fase van het project kunnen fans gebruik maken van basisbehoeften zoals social media en e-mail.

De WiFi-technologie daarvoor is aangelegd door UPC. De WiFi-punten in het stadion vormen gezamenlijk een dekkend High Density WiFi-netwerk dat is aangesloten op het hoogwaardige netwerk van UPC. Het WiFi-netwerk zorgt er straks voor dat tienduizenden bezoekers binnen 1 vierkante kilometer tegelijk gebruik kunnen maken van hoge internetsnelheden en altijd online zijn. Een gepatenteerde technologie voor deze complexe omgeving zorgt ervoor dat deze combinatie van bereik en aantallen mogelijk is. Binnenkort volgen naast snel internet verschillende functionaliteiten, zoals een geheel nieuwe PSV app met alle informatie omtrent PSV, het laatste nieuws, statistieken en beeldmateriaal.

PSV vraagt aan haar fans om feedback om het netwerk de komende wedstrijden te kunnen optimaliseren, waardoor in een later stadium de mogelijkheden uitgebreid zullen worden.