2min Security

Antiphishingcode voor mails bij PostNL

Antiphishingcode voor mails bij PostNL

Zeker weten of een mail van PostNL wel echt van hen komt? Daar kun je vanaf nu zelf iets aan doen door het zelf instellen van een antiphishingcode via de app. Het bedrijf is een van de eerste in ons land die met deze maatregel komt.

De code kan een woord of een korte zin van maximaal twintig tekens zijn. Je voert hem in de app in en na activatie verschijnt die code steeds bovenaan iedere legitieme e-mail van het bedrijf. Wel kan het na activatie 24 uur duren voordat de code daadwerkelijk in e-mails verschijnt.

Cryptoplatformen

De methode is afgekeken van een aantal grote cryptoplatformen die sinds vorig jaar veel gebruikmaken van de antiphisingcode. Platforms als Bitvavo en Crypto.com gebruiken het vaak omdat phishingmails in het begin vaak zogenaamd afkomstig waren van banken en daaraan verwante instellingen. Nu mailphising gemeen goed is geworden hebben veel bedrijven er last van.

PostNL ziet ook een groeiend probleem ontstaan met phising waarbij de bestaande maatregelen en voorlichting niet voldoende blijken te zijn. De antiphishingcode moet meer zekerheid geven over de legitieme herkomst van mails van het postbedrijf, zeker omdat nepmails steeds echter lijken.

Lees ook:
  • Geen rijen wachtwoorden meer onthouden en toch veiligheid