2min Security

Bescherming tegen malware en datalekken grootste IT Security uitdagingen in 2021

Bescherming tegen malware en datalekken grootste IT Security uitdagingen in 2021

Partnernieuws Ictivity

Recent deed F-Secure onderzoek onder 2000 CISO’s en Security specialisten in Europa. Uit het onderzoek naar de prioriteiten, uitdagingen, strategieën en budgetten blijkt dat de grootste uitdagingen in 2021 liggen op het gebied van bescherming tegen malware, diefstal van data en cloudaanvallen.

Het bedreigingslandschap verandert continu en aanvallers passen hun tactieken voortdurend aan. Security-teams moeten continu op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken. In het rapport is dan ook een duidelijke groei zichtbaar van het aantal organisaties dat investeert in goed opgeleide securityprofessionals. Ook de securitybudgetten zijn groeiende. 81% van de ondervraagden geeft aan dat de onderneming waarvoor ze werken het budget voor IT-security dit jaar verhoogt om bedreigingen het hoofd te kunnen bieden.

Meer dan de helft van de IT-specialisten verwacht zelfs een stijging van het budget met tien procent of meer. Daarbij geeft bijna de helft van alle Europese bedrijven aan dat Covid-19 geen invloed heeft op het securitybudget of dat het juist zorgt voor een verhoging van het budget.

Het inhuren van externe expertise is voor veel organisaties een aanvulling op de interne security gerelateerde functies. Maar liefst 65% van de onderzochte bedrijven maakt gebruik van managed services voor IT beveiliging. 22% besteed IT Security dienstverlening zelfs volledig uit. De belangrijkste reden hiervoor is een tekort aan eigen expertise en de 24/7 beschikbaarheid van een managed service provider.

De behoefte aan het vereenvoudigen van de complexiteit is groot. Het streven naar een allesomvattende security oplossing onderstreept deze wens van organisaties. 82% zou het liefste een alles-in één oplossing willen op het gebied van IT Security.

Onderzoeksrapport

In het rapport ‘IT Security prioriteiten en uitdagingen 2021’ presenteert Ictivity samen met F-Secure een samenvatting van de belangrijkste enquêteresultaten en de nieuwste trends op het gebied van cybersecurity in verschillende branches en regio’s.