Blackphone vanaf woensdag te koop bij KPN

Blackphone vanaf woensdag te koop bij KPN
De extra beveiligde smartphone Blackphone is vanaf woensdag bij KPN te koop. De Blackphone is nu al bij KPN te bestellen, tot nu toe alleen in combinatie met zakelijke abonnementen.
De ‘privacy-smartphone’ zou eigenlijk vorig jaar al gelanceerd worden, maar KPN wilde eerst de beveiliging en compatibiliteit met het KPN-netwerk testen. Dat is nu afgerond.

De beveiliging is een belangrijk onderdeel van de Blackphone. Gebruikers krijgen met de telefoon bijvoorbeeld controle over welke gegevens applicaties kunnen inzien. Blackphone levert zelf verschillende apps mee voor beveiligd bellen, sms’en en cloudopslag.

Dat betekent zeker niet dat de telefoon niet te hacken is. In september vorig jaar bleek dat een aantal apps kwetsbaar was voor een zogenaamde ‘ man in the middle-aanval’ .

De smartphone draait op PrivatOS, een fork van Android 4.4, heeft  een 4,7 inch scherm met een quadcore processor van 2 GHz. Begin maart beloofden de makers alweer een vernieuwde versie. In hoeverre deze door KPN wordt geleverd is niet helemaal duidelijk.

De kosten? Afhankelijk van de gekozen zakelijke bundel moeten belangstellenden tussen de 219 en 254 euro voor het toestel  neerleggen.