1 min Leiderschap

Datacenter Middenmeer Microsoft in gebruik

Datacenter Middenmeer Microsoft in gebruik

Het nieuwe datacenter van Microsoft in Middenmeer is in gebruik genomen. Dat meldde CEO Satya Nadella in Londen in een reeks van van meldingen rond de Europese cloudstructuur van het bedrijf. Het Middenmeerse datacenter is een hub voor Microsoft’s clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het gaat vooral om Azure.

Het nieuwe datacenter was nodig omdat uit de financiële resultaten van het eerste kwartaal van het bedrijf bleek dat het gebruik van clouddiensten wereldwijd het afgelopen jaar is verdubbeld. Er moest dus iets gebeuren om up tot date te blijven.

Volgens General Manager Microsoft Nederland Edwin Hageman is het datacenter in Middenmeer een langetermijninvestering in Nederland en Europa. “Wij geloven dat deze lokale cloud een boost is voor innovatieve ontwikkelingen over de gehele wereld. Het biedt zowel bedrijven, overheden en particulieren overal ter wereld de mogelijkheid om productiever te zijn. Om de investeringen kracht bij te zetten, zijn wij op zoek naar bijna veertig nieuwe Azure-medewerkers.”

Veel bedrijven en overheidsinstelling zitten volgens Microsoft al in de cloud. Om continue goede prestaties te leveren moest de capaciteit drastisch worden opgeschaald.