Grote storing maar ook groene energie bij Google

Grote storing maar ook groene energie bij Google

De storing van Office 365 van Microsoft is inmiddels opgelost, maar nu blijkt dat Google al anderhalve dag met een grote storing te maken heeft waar nog geen eind aan is gekomen. Het gaat om een haperende App Engine. Zo’n 10% van de toepassingen wereldwijd heeft last van stoperig draaiende apps.

Woensdagnacht, gerekend in Nederlandse tijd, maakte het bedrijf  er voor het eerst melding van. Wat er aan de hand is weet nog steeds niemand. Het bedrijf beloofde gisterenavond met een oplossing te komen, maar klaarblijkelijk is die nog niet gevonden.

Groene energie

Tegelijkertijd maakte de techreus donderdag bekend dat het zijn investering in groene energie heeft verdubbeld door het sluiten van 5 nieuwe deals. Google stelt zelf dat het gaat om de grootste aankoop van duurzame energie door een niet-nutsbedrijf.

De nieuwe energieprojecten van Google zijn te vinden in de VS, Chili en Zweden. Het grootste deel van het project staat in de VS. Het gaat daar om 3 windenergiecentrales met een totaal vermogen van 686 megawatt. In Chili wordt 80 megawatt aan zonne-enegie opgewekt en in Zweden komt 76 megawatt uit  windenergie.

Eerder dit jaar beloofde Google al verdrievoudiging van zijn groene energieprojecten. Inclusief de nieuwe aankopen gaat het in totaal  om 2 gigawatt aan groene energie.