2min Security

Klantaccounts HubSpot gehackt: schade lijkt beperkt

Klantaccounts HubSpot gehackt: schade lijkt beperkt

Er is nog steeds weinig bekend over de hack op HubSpot. Hoe succesvol de aanval was is dus ook nog niet duidelijk. Het enige dat we tot nu toe weten is dat er sinds vrijdag 28 juni rond 16.00 lokale tijd geen nieuwe incidenten zijn geweest.

Het Amerikaanse bedrijf maakt software voor inbound marketing, sales, en klantenservice. GoFundMe, Reddit, Eventbrite en blogsite Tumblr zijn grote klanten van het bedrijf. Hubspot zegt intussen dat ze alles weer in de hand te hebben. De aanval blijkt intussen al een kleine week oud te zijn maar er is weinig meer bekend dan wat korte berichten.

Losgeld

Chief information security officer (CISO) Alyssa Robinson kon wel tegen TechRadar bevestigen dat het bedrijf “een beveiligingsincident had ontdekt waardoor kwaadwillenden zich toegang hadden verschaft tot enkele klantaccounts.”

Volgens Robinson was de aanval beperkt en heeft het bedrijf intussen afdoende maatregelen getroffen. Wie de er achter de aanval zit is nog niet bekend en het bedrijf zegt ook niets over eventuele eisen voor losgeld. Getroffen klanten zouden intussen wel op de hoogte zijn gebracht. Om hoeveel klanten het gaat is ook nog niet bekend, ook niet of daar Europese klanten bij zitten. Volgens Hubspot zelf heeft het bedrijf zeker 216.000 klanten in 135 landen.

Lees ook: