3min Security

McAfee presenteert strategie voor ‘Connected Network Security’

McAfee presenteert strategie voor ‘Connected Network Security’

 

McAfee, onderdeel van Intel Security, presenteert een strategie die organisaties helpt bij het versterken van hun netwerkbeveiliging, door meerdere technologieën met elkaar te integreren. McAfee versterkt zijn netwerkportfolio door een sterkere integratie en bredere inzet van zowel wereldwijde als lokale informatie over dreigingen (‘threat intelligence’).

Voor veel organisaties vormen firewalls de eerste verdedigingslinie. Traditionele firewalls kunnen echter niet geïntegreerd worden met beveiligingsoplossingen voor endpoints (pc’s, servers, mobiele toestellen, etc.). Ook hebben ze geen toegang tot lokale en wereldwijd beschikbare informatie over actuele dreigingen. Zonder een dergelijke integratie kunnen organisaties zich moeilijk beschermen tegen veel van de complexe aanvallen van vandaag. Dit is nog eens duidelijk geworden door diverse recente datadiefstallen, waarbij organisaties pas na dagen of weken ontdekten dat hun netwerk gecompromitteerd was.

Als antwoord hierop biedt McAfee een raamwerk dat het netwerk en de endpoints bij elkaar brengt via één centraal beheersysteem en dat gebruikmaakt van zowel lokale als wereldwijde informatie over dreigingen. Zo wordt meer inzicht verschaft in actuele risico’s.

Geïntegreerde netwerkbeveiliging is een must
Als onderdeel van zijn Security Connected-framework heeft McAfee netwerkbeveiliging opgenomen in het portfolio van geïntegreerde oplossingen. Daarin werken verschillende beveiligingsproducten en -diensten met elkaar samen om organisaties te beschermen tegen geavanceerde aanvallen. Het hart van McAfee Security Connected wordt gevormd door geïntegreerde oplossingen, ingebouwde intelligentie en geavanceerde beheermogelijkheden.

Deze oplossingen integreren ook met endpoint beveiligingsoplossingen, om in real-time informatie over dreigingen uit te wisselen. Daarnaast voorzien ze in workflows die helpen om de verdediging van een organisatie versterken.

“De tijd dat je met een ‘losstaand’ beveiligingsapparaat je hele netwerk kon beschermen, is voorbij”, zegt Radboud Beumer, Regional Director Benelux bij McAfee. “De geavanceerde aanvallen van vandaag gaan te snel en beveiligingsoplossingen die ‘solo’ opereren kunnen dit niet aan.”

“Net zoals een team vaak sterker is dan een solo-speler, wordt de totale beveiliging aanzienlijk effectiever wanneer netwerkbeveiligingsoplossingen met elkaar, met endpoints en met andere informatiebronnen worden verbonden”, vervolgt Beumer.

McAfee heeft een breed aanbod aan geïntegreerde oplossingen voor netwerkbeveiliging, waaronder McAfee Threat Intelligence Exchange, McAfee Advanced Threat Defense, McAfee Network Intrusion Prevention en McAfee Next Generation Firewall. McAfee zorgt hiermee voor optimale beschikbaarheid, beveiliging, integriteit, flexibiliteit en beheerbaarheid, bij een minimum aan overhead en risico.

In een recent rapport van McAfee werd de rol uiteengezet die ontwijkingstechnieken (Advanced Evasion Techniques; AET’s) spelen bij geavanceerde dreigingen. Ook werd hieruit duidelijk wat de kosten waren voor organisaties die te maken kregen met de gevolgen van deze technieken. McAfee Next Generation Firewall is het nieuwste product dat is toegevoegd aan de groeiende lijst van Security Connected-oplossingen. Dankzij ondersteuning voor McAfee Global Threat Intelligence, is de McAfee Next Generation Firewall voortdurend op de hoogte van de nieuwste netwerkdreigingen. Daarmee wordt de tijd die nodig is voor het identificeren van nieuwe dreigingen sterk teruggebracht, terwijl de impact op de netwerkprestaties tot een minimum wordt beperkt.

Dreigingsinformatie is essentieel
Het vermogen om snel geavanceerde dreigingen te detecteren en daartegen op te treden is inmiddels een belangrijke zakelijke differentiator, nu organisaties proberen om hun intellectueel eigendom te beschermen en klanten ervan te verzekeren dat hun data veilig is. Met McAfee Threat Intelligence kunnen organisaties beveiligingsmiddelen makkelijk inrichten en aansturen om patronen te identificeren, kunnen beveiligingsmiddelen worden ‘ingeënt’ tegen nieuwe malware en kan er in real-time voor gezorgd worden dat data niet ongeoorloofd aan systemen worden onttrokken.