NS op maat app winnaar Hackatrain

NS op maat app winnaar Hackatrain

De ‘NS op maat app’ van team ‘de IC-Hackers’ is de winnaar van de eerste Hackatrain. Met de ‘NS op maat app’ kunnen reizigers gepersonaliseerde opdrachten instellen op hun mobiele apparaat die de reiservaring verbeteren. In totaal bedachten 45-tech-talenten in teams van 3 nieuwe toepassingen die reizen met de trein aangenamer maakt.

Initiatiefneemster Amal Whyte organiseerde op 14 juli samen met NS, Ordina en Amsterdam Creative Industries Network de eerste Nederlandse hackathon in de trein van Amsterdam naar Berlijn. Tijdens de treinreis konden de deelnemers vijf consultants van Ordina raadplegen voor advies bij het ontwerpen van een toepassing.

De reis eindigde op het driedaagse technologie festival Tech Open Air. Een greep uit de ideeën die werden bedacht tijdens Hackatrain: de klassewissel app, een streaming mediaplatform, twee dating apps en enkele verrijkingen van huidige NS apps.

 

Winnaar

De bedenkers van het winnende concept ‘NS op Maat’ zijn Elisabella Hu, Ruben Roëls, Tommy Louts en Erwin Schmidt. “Met de NS op Maat app willen we de treinreis gemakkelijker, goedkoper of rustiger maken. Dit maken we mogelijk via een app die personaliseerbaar is en bruikbaar op ieder mobiel apparaat. Bijvoorbeeld ‘Als ik een stilte coupé binnen loop, dan moet mijn telefoon op stil.’ Het team kreeg de eerste prijs uitgereikt: een Interrail Global Pass om door 10 dagen door Europa te reizen.