2min Zorg

Omron schaalt thuismonitoring op met overname Lusccii

Omron schaalt thuismonitoring op met overname Lusccii

Omron Healthcare kondigde aan dat het alle aandelen van Luscii Healthtech onvernem. Dit is een snelgroeiende scale-up op het gebied van digitale zorg en thuismeten. Omron is sinds de oprichting al investeerder in Luscii. En de bedrijven werkten al samen en deelden kennis op het gebied van digitale zorg. Dit onder meer in Engeland en Duitsland.

Pionier in thuismonitoring

Als pionier in thuismonitoring, kent Luscii een unieke innovatiecultuur waarmee zij snel internationaal kan opschalen en door ontwikkelen. Nederland is hierin voor thuismonitoring een belangrijke zorginnovatie-hub die met deze ontwikkeling verder wordt versterkt.

Luscii biedt een volledig aanpasbaar platform en app voor thuismonitoring, geschikt voor meer dan 150 ziektebeelden, waaronder voor patiënten met cardiovasculaire en respiratoire aandoeningen zoals hartfalen, COPD en hypertensie. Als marktleider in Nederland, waar Luscii samenwerkt met ongeveer 70% van de ziekenhuizen en steeds meer huisartsen, is het platform ook in het buitenland gelanceerd.

Denk daarbij aan Engeland, Duitsland en verschillende andere landen in Europa en Afrika. Luscii beoogt met haar platform te komen tot integrale zorgnetwerken voor thuismonitoring in de regio, iets dat direct aansluit bij de ambities van het Integraal Zorg Akkoord in Nederland en integrated care ontwikkelingen in Engeland en Europa.

APP

Met haar intelligente platform en intuïtieve Thuismeten App boekt met opmerkelijke resultaten. Zoals 81% reductie in ongeplande opnames voor hartfalenpatiënten1, 79% reductie in echografieën en opnames voor patiënten met zwangerschapshypertensie2 en 51% kostenreductie bij COPD-patiënten3. Het slim benutten van data en bevorderen van samenwerking stelt zorgverleners in staat patiënten op afstand te monitoren en te begeleiden, wat hen tijd bespaart en patiënten regie geeft over hun zorg.

Sneller opschalen

Omron’s schaal en ervaring met thuismonitoring in onder meer de eerstelijnszorg in Engeland en Europa stelt Luscii in staat sneller op te schalen. En om haar platform nog slimmer en persoonlijker te maken, om zo nog meer ruimte voor zorg te creëren.