2min Zorg

Oproep techontwikkelaars van zeven ziekenhuizen

Oproep techontwikkelaars van zeven ziekenhuizen

Zeven ziekenhuizen starten het Funxlab innovation call. Ze willen in een open netwerk samenwerken met techontwikkelaars, onderzoeksgroepen en collega-ziekenhuizen. De groep: het Albert Schweitzer ziekenhuis, Isala, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Máxima MC, Noordwest Ziekenhuisgroep, Rijnstate en Zuyderland Ziekenhuis

De groep wil samen oplossingen vinden voor één van de grootste uitdagingen in de zorg: het tekort aan personeel terwijl de zorgvraag toeneemt. De groep ziekenhuizen daagt alle innovators en visionairs uit op de proppen te komen met hun nieuwste innovaties en vernieuwende technologie voor de zorg.

Dat gaat om alle soorten innovaties, van administratieve en ondersteunende taken tot robotic process automation of logistieke robotisering. Ook technologie waardoor patiënten taken kunnen overnemen van zorgverleners zoals zelfmeten is welkom bij het Funxlab. Deze slimme technologie zorgt voor efficiënter en effectiever werken in de zorg

Deelnemers aan de innovation call krijgen de kans om met Funxlab en daarmee met de zeven ziekenhuizen samen te werken en impact te maken. Techontwikkelaars kunnen hun product aan de ziekenhuizen te presenteren en gezamenlijk verder te ontwikkelen.

Oplossingen die goed lijken te werken worden via Funxlab versneld geadopteerd, geïmplementeerd en opgeschaald in deelnemende ziekenhuizen. Inzendingen moeten voor 1 november 2023 binnen zijn.

Lees ook:
  • Aanbieders wijkverpleging stappen in bestelplatform voor zorg
  • Data voor de CDO is meestal geen product, maar de brándstof