1 min Leiderschap

Ordina dient verweerschrift in tegen enquêteverzoek

Ordina dient verweerschrift in tegen enquêteverzoek

Ordina heeft een verweerschrift ingediend tegen het verzoek van Ordina-aandeelhouder Mont Cervin tot instelling van een enquête bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Daarin stelt het softwarebedrijf dat zij een onderzoek naar het beleid van of de gang van zaken bij de onderneming niet gerechtvaardigd vindt.

Het enquêteverzoek richt zich voornamelijk op het communicatiebeleid van Ordina rondom mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen en opdrachten van de overheid. De Ondernemingskamer zal het verzoek van Mont Cervin behandelen tijdens een zitting op 12 februari 2015.

Deze gang naar de rechter van de Ordina-aandeelhouder is het gevolg van de uitzending van het tv-programma Zembla op 2 oktober 2014. Zembla stelde op basis van in bezit gekregen interne bedrijfsinformatie van Ordina, bewijs te hebben dat het bedrijf tussen 2005 en 2010 gefraudeerd had met aanbestedingen van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeente Rotterdam. Volgens Ordina is Zembla overigens aan het werk met een volgende uitzending. Zowel Zembla als Ordina doen daar verder geen mededelingen over. Naar verluidt zal de uitzending 28 januari te zien zijn.

Eind januari brengt Ordina haar eigen bevindingen van een intern onderzoek naar de mogelijke onregelmatigheden uit, inclusief relevante feiten die zich hebben voorgedaan.