2min Personeel

Robot Kime steelt show op Horeca Vakbeurs

Robot Kime steelt show op Horeca Vakbeurs

Robot Kime stal tijdens de opening van de Horeca Vakbeurs in Hardenberg vandaag de show. De robot komt van de Vakschool 100% Gastvrij in het Overijsselse Vechtdal.

De robot maakte smoothies van lokale producten en hielp bij de workshop op het Trendpodium. De lancering markeert het begin van een reeks TechTalks, Designlabs en experimenten met technologie op de werkvloer.

Het project heeft als ambitie om zowel individueel ondernemerschap als de regionale vrijetijdseconomie te versterken.
Het Vechtdal is de eerste regio in Nederland die op deze praktische wijze gaat experimenteren met technologische mogelijkheden. Ze doen dat in samenwerking met onderwijs, overheid en betrokken organisaties.

In een wereld met meer dan 40% wijzigingen in banen in de komende vijf jaar, is de combinatie van technologie en sociale innovatie essentieel. Technologische innovatie is immers maar 25% van het succes, sociale innovatie voor de overige 75%.
Vakschool 100% Gastvrij zet specifiek in op kennisontwikkeling bij de aangesloten leden. Het versterken van ondernemerschap en goed toegeruste medewerkers is namelijk essentieel om arbeidsmarktvraagstukken aan te pakken.

Het project wil duurzame inzetbaarheid vergroten, de aantrekkelijkheid als werkgever vergroten, en de kwaliteit en klanttevredenheid in de vrijetijdseconomie verhogen. Deelnemende bedrijven zijn Beerze Bulten, Kampeerdorp de Zandstuve, Restaurant de Rheezerbelten en De Koeksebelt, zij fungeren als pioniers naar de ruim 20 leden van de Vakschool en andere vrijetijdsbedrijven in de regio. Het project geeft invulling aan de Vechtdal Visie 3.0, programmalijn Gastheerschap & Ondernemerschap.

Lees ook: