Shoppen bij nieuwkomers kan enorm lonen

Shoppen bij nieuwkomers kan enorm lonen

Snelle veranderingen van het speelveld met allerlei nieuwkomers op de markt kenmerken de digitalisering. Dat houdt onder meer in dat je over een paar jaar zaken zal doen met partijen waarvan je nu de naam nog niet weet. Je kunt afwachten tot zulke veranderingen zich vanzelf aandienen, al is het verstandiger om elk jaar een moment te nemen om een snelle scan te doen naar wat er – buiten je dagelijkse omgeving – allemaal voor nieuwkomers en nieuwe ontwikkelingen de kop opsteekt. Daar zit vast iets van jouw gading bij en daar kan je je voordeel mee doen.

Het begin van de zomer is een goed moment voor zo’n strategische scan, omdat je dan ruim op tijd bent voor de budgetbesprekingen voor 2016. Die beginnen bij veel organisaties al in de loop van september. Interessante nieuwkomers kunnen dan nog worden opgenomen in je investeringsbudget voor het nieuwe jaar.

Hoe pak je zo’n scan nu aan? Er is in alle lagen van de ICT immers zo ontzettend veel gaande. Waar moet je beginnen? Om een indruk te geven van zo’n zomerscan, ging Fred Teunissen virtueel de wereld rond voor de top 33 veelbelovende nieuwkomers.

Lees het verhaal online of in ICT/Magazine van juni/juli.