OLVG gebruikt informatie Thuisarts.nl op website

OLVG Amsterdam hoofdingang met tram ervoor

Het Amsterdamse ziekenhuis OLVG gebruikt de informatie van de website Thuisarts.nl om patiënten via de ziekenhuiswebsite meer informatie te geven over allerlei aandoeningen. Deze samenwerking startte vorige week, OLVG is het eerste ziekenhuis dat op deze manier samenwerkt met Thuisarts.nl.

De informatie is opgezet door huisartsen en medisch specialisten van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), Thuisarts schrijft vanuit patiëntperspectief en in eenvoudige taal. Voor de informatie over medisch-specialistische zorg werkt het NHG samen met de Federatie Medisch Specialisten en Patiëntenfederatie Nederland.

OLVG kan de informatie van Thuisarts.nl via een API-koppeling tonen op de eigen webpagina’s. De informatie wordt aangevuld met ziekenhuisspecifieke informatie, bijvoorbeeld over de afspraken in het ziekenhuis.

Generieke voorziening

“Thuisarts.nl heeft goede algemene informatie over aandoeningen en behandelingen. De informatie is betrouwbaar en begrijpelijk. Precies wat we onze patiënten willen bieden,’ zegt Brenda Hermsen, gynaecoloog en secretaris van het bestuur medische staf van OLVG. “Door samen te werken met Thuisarts.nl hoeven onze zorgverleners zelf minder tijd te steken in schrijven en onderhouden van begrijpelijke patiënteninformatie. Die tijd besteden we liever aan de zorg voor onze patiënten.’”

De samenwerking met Thuisarts.nl hoort voor OLVG bij een grote herziening van alle patiënteninformatie. In totaal gaat het om ruim 2.000 teksten. “De informatie komt altijd overeen met de laatste update van een wetenschappelijke richtlijn,’ zegt Swanet Woldhuis, clusterhoofd Thuisarts.nl, e-health & informatisering huisartsenzorg bij het NHG. ‘”Voor patiënten is het prettig als informatie over een aandoening hetzelfde is bij de huisarts als bij de medisch specialist. Wij zijn dan ook blij dat OLVG als eerste ziekenhuis in Nederland onze patiëntinformatie op deze manier digitaal aanbiedt. Deze samenwerking is een mooie illustratie van hoe een ziekenhuis gebruik kan maken van Thuisarts.nl als generieke voorziening van betrouwbare, onafhankelijke en toegankelijke gezondheidsinformatie. Wij hopen dat andere ziekenhuizen volgen.’

Lees ook

Gerelateerde berichten...

X