Onderzoek: 76% CIO’s verwacht problemen met managen digitale performance

cloud

76% van de CIO’s maakt zich zorgen over het managen van de digitale performance. De IT-omgevingen worden steeds complexer. Een mobiele of webtransactie wordt tegenwoordig via gemiddeld 35 verschillende technische systemen of componenten verwerkt. Vergeleken met vijf jaar geleden was dat nog 22.

De resultaten komen van een onafhankelijk wereldwijd onderzoek onder 800 CIO’s. Het gaat dan om organisaties met meer dan 1.000 medewerkers. Het rapport: ‘Grootste uitdagingen van CIO’s in een cloudwereld’, is gebaseerd op een onderzoek door Vanson Bourne in opdracht van Dynatrace.

 

 

Multi-cloud

Multi-cloud zorgt daarbij vooral voor veel kopzorgen. Zo zegt 76% van de ondervraagde CIO’s dat multi-cloud het moeilijker en tijdrovender maakt om de impact van cloudservices op de gebruikerservaring te monitoren.

Implementatie van nieuwe services zorgt voor frustraties bij zeker 72%. Zij vinden dat de IT-afdeling teveel tijd nodig heeft voor het regelen an de monitoring.

72% zegt daarbij dat real-time monitoren van de performance van microservices bijna onmogelijk is. Volgens 84% maakt het dynamische karakter van containers het moeilijker de impact op de applicatieperformance te begrijpen.

Configureren en onderhouden van de performancemonitoring (56%) en identificeren van service-afhankelijkheden en -interacties (54%) zijn voor CIO’s de grootste uitdagingen bij het managen van microservices en containers.

 

Snelgroeiende adoptie

De groei van het aantal systemen of componenten dat een enkele transactie verwerkt, is het gevolg van de snelle adoptie van nieuwe technologieën. Die stijging neemt verder toe, omdat 53% van de CIO’s van plan is de komende 12 maanden nog meer technologieën te gaan implementeren. De belangrijkste daarvan zijn multi-cloud (96%), microservices (88%) en containers (86%).

IT-teams besteden nu gemiddeld 29% van hun tijd aan het oplossen van digitale performance- problemen. Dat kost hun werkgevers jaarlijks 2,5 miljard dollar.

81% van de ondervraagde CIO’s denkt dat Artificial Intelligence (AI) cruciaal wordt voor IT. Dit kan ervoor zorgen dat de verder toenemende complexiteit te managen blijft. 83% van hen heeft al of gaat binnen 12 maanden AI implementeren.

 

Businessbehoeften

Behalve alle uitdagingen maakt het onderzoek tevens inzichtelijk dat IT-afdelingen worstelen met het invullen van de interne businessbehoeften. 74% van de ondervraagde CIO’s zegt dat IT onder een te hoge druk staat door het willen bijhouden van de onrealistische behoeften van businessunits en eindgebruikers.

78% laat weten dat het lastiger wordt de benodigde tijd en middelen te vinden voor het beantwoorden van alle businessvragen en andere IT-verwachtingen. Maar liefst 80% van de CIO’s zegt moeite te hebben met het matchen van de technische criteria voor digitale performance en de impact daarvan op de business.

 

Gerelateerde berichten...

X