Onderzoek: snelgroeiende MSPbiedt meer keuze

Raamwerk brengt ECD onder in cloud Unit4
cloud en laptop

De snelgroeiende MSP (managed Service Provider) biedt meer keuze. Deze bedrijven blijken zich te onderscheiden door continu meer en verschillende diensten te bieden. Dit gaat van de basic support tot en met uitgebreide netwerkmonitoring.Dit blijkt uit onderzoek met als titel: MSP Global Pricing Survey.

Uit dit onderzoek blijkt dat juist de snelgroeiende MSP’s profiteren van de voordelen van cloudadoptie. Ze bieden een breder aanbod van cloudgebaseerde diensten. Met deze uitgebreide productsuites garanderen snelgroeiende MSP’s premium prijzen. En daardoor zijn hun maandelijkse managed-services-contracten gemiddeld groter dan die van minder snelgroeiende MSP’s.

De groei van de MSP-markt zet overigens ook door. 26% van de respondenten geeft aan dat de Monthly Recurring Revenu (MRR) in de afgelopen drie jaar gemiddeld jaarlijks met meer dan 15% toeneemt. In 2016 was dit nog 23%. Nog eens 18% meldt een gemiddelde driejaarlijkse MRR-groei tussen de 10 en 15%.

Onderscheiden

Dit jaarlijkse onderzoek – dit jaar voor de zesde keer – biedt inzicht in de groei van de MSP-markt, laat zien door welke strategieën de best presterende MSP’s zich onderscheiden van de rest, en beschrijft de diensten die voor MSP-klanten de meeste vruchten afwerpen, zoals back-up en recovery, security en netwerk- en infrastructuurmonitoring.

MSP’s blijken zich overigens de meeste zorgen te maken over security en cloud. De respondenten kozen ‘het inspelen op securityrisico’s’ als belangrijkste IT-probleem waar hun klanten in 2017 mee te maken krijgen. Daarnaast stipten ze drie andere pijnpunten aan. Opgeteld zijn security en cloud de twee belangrijkste zaken waar MSP’s zich zorgen over maken (beide gekozen door 30%).

Aan deze editie van het onderzoek van Kaseya deden 900 MSP’s mee. Dat is twee keer zoveel als het aantal in 2016.

Gerelateerde berichten...

X