Overheid steunt innovatieve zorgtechnologie met 12 miljoen extra

robotje GGZ Oost- Brabant

 

Startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologie ontwikkelen kunnen de komende tijd rekenen op 12 miljoen euro extra van de overheid. Het bedrag wordt gestort in de zogenaamde SEED Capital-regeling.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat maakten dat vandaag bekend. De mededeling valt samen met de e-healthweek, die van 20 t/m 26 januari plaatsvindt.

 

E-healthweek

In de e-healthweek van 20 t/m 26 januari worden ruim 200 activiteiten georganiseerd door het hele land. Ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen, aanbieders van zorgtoepassingen en patiëntenverenigingen laten zien wat er met digitale zorg en ondersteuning mogelijk is.

Zo kunnen mensen de zelfrijdende rolstoel ervaren, nieuwe gezondheidsapps uitproberen en kennismaken met robots voor zieke kinderen.

 

Stimuleren van innovatie

In SEED Capital zitten drie fondsen: Health Innovation Fonds III, Healthy Capital I en Holland Venture Zorg Innovaties II. dit bedrag in de zogenoemde SEED Capital-regeling.

Via de regeling kunnen investeringsfondsen geld steken in mkb’ers met slimme zorgideeën. FABpulou is een eerder voorbeeld van een start-up die door de SEED Capital-regeling is doorontwikkeld. Dit bedrijf heeft een apparaat op de markt gebracht waarmee je sneller kunt ingrijpen bij een dreigend hartinfarct. Daarmee kun je bij pijn op de borst in een vroeg stadium de kans op een hartinfarct uitsluiten of bevestigien.

“Het maken van nieuwe medische apparaten, bijvoorbeeld voor stellen van diagnoses of uitvoeren van ingewikkelde medische analyses, is goed voor de kwaliteit van zorg en voor onze economische ontwikkeling.” Dat stelt Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat, verantwoordelijk voor bedrijfsfinanciering in een verklaring. “Investeren in e-Health komt ons allemaal ten goede. De mensen die deze zorg nodig hebben in het bijzonder. Met de SEED Capital-regeling ondersteunen we de innovatieve ondernemers die deze ideeën kunnen ontwikkelen.”

 

Werkbezoeken

De ministers en staatssecretaris van het ministerie van VWS bezoeken komende week ook een aantal locaties in de e‑healthweek. Ze gaan zelf ervaren wat er allemaal mogelijk is met digitale zorgtoepassingen.

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X