De patiënt als partner centraal thema tijdens Zorg & ICT 2017

Tijdens Zorg & ICT 2017 staat ‘De patiënt als partner’ centraal. De jaarlijkse beurs vindt plaats op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 maart 2017  in de Utrechtse Jaarbeurs.

Zorg & ICT 2017 focust zich op de digitalisering en verandering van de samenleving. Ook de gevolgen hiervan voor patiënten en de zorg komen aan bod. De registratie voor gratis toegang is vanaf nu geopend.

 

Gratis toegang

De beurs biedt de nieuwste informatie en inspiratie in de zorginnovatie. Daarbij kan de bezoeker terecht voor een uitgebreid inhoudelijk programma, diverse activiteiten en exposanten. Bezoekers kunnen kennis opdoen over nieuwe vormen van interactie, digitalisering van processen en verbetering van fysieke ICT-infrastructuur in de zorg.

Dit jaar vindt Zorg & ICT gelijktijdig plaats met Zorgtotaal. Zorgtotaal is de grootste speciaal voor professionals in de intra- en extramurale zorg. Met een toegangsbewijs voor Zorg & ICT 2017 heeft men ook gratis toegang tot Zorgtotaal.

 

Seminarprogramma met diverse subthema’s

Op Zorg & ICT 2017 staan zeker 160 exposanten. Er vinden dagelijks zestig verschillende kennissessies plaats. Bezoekers kunnen zelf nieuwe technologieën uitproberen en hun specifieke innovatievragen stellen in de ICT&Health Expert-praktijk.

In het FutureLab presenteren zorgtechnologische start-ups zich aan de markt. Tevens wordt op de beursvloer de Doctorpreneur Award uitgereikt. In het Mobiele Huis van Morgen maken bezoekers kennis met zorginnovaties.

Naast het centrale thema ‘De patiënt als partner’ zijn er verschillende subthema’s die het programma op de vakbeurs nog meer duiding geven.

  • Connected & Digital Health gaat in op het belang van verbonden applicaties, sensoren en andere zelfmanagementtools. Dat doen ze met elkaar, de patiënt én de bijbehorende zorginstelling.
  • De juiste behandeling op basis van data, veilige opslag en een goed gestructureerde database staan centraal binnen het subthema Data-Driven Healthcare.
  • Sociale Innovatie gaat in op betrekken bij een behandeling van verschillende partijen om de samenwerking tussen patiënt, zorgprofessional en bijvoorbeeld mantelzorger te verbeteren.
  • Bezoekers krijgen met het subthema Veiligheid en Privacy meer inzicht in het beveiligen van hun organisatie en het adequaat handelen bij bijvoorbeeld datalekken.
  • Bedrijfsvoering & IT gaat in op de mogelijkheden voor kostenreductie door digitalisering en automatisering – vanuit zorgprocessen, maar ook door ondersteunende diensten als HR, Inkoop, Logistiek en ICT.

Zorg & ICT 2017 vindt plaats van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 maart 2017 in hal 10 en 11 van Jaarbeurs in Utrecht. De beurs is elke dag geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur en start dagelijks met een centrale opening van 9.30 uur tot 10.00 uur – verzorgd door Mobile Doctors.

Gerelateerde berichten...

X