Personeelsleden Healthtech-bedrijf NLC investeert miljoen in eigen bedrijf

Het personeel van healthtech-bedrijf NLC uit Amsterdam heeft meer dan 1 miljoen euro in de eigen organisatie geïnvesteerd. Dit gebeurde tegelijk met een bredere investeringsronde die in totaal 4,5 miljoen euro opbracht.

Voor deze vrijwillige investing staken alle personeelsleden, een kleine dertig, vaak eigen spaargeld aan. Ook leenden ze geld van familie of sloten ze een lening af. Ook de huidige aandeelhouders investeerden extra in de activiteiten van de venture builder, evenals enkele family offices.

Deze investeringsronde van EUR 4,5 miljoen wordt gebruikt voor de verdere groei van NLC. Dit gaat van ondersteuning van de 27 huidige ventures tot de bouw van nieuwe bedrijven rondom zorginnovaties. Dit gebeurt voornamelijk in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

 

ALS

Onder de huidige ventures bevinden zich bedrijven als MindAffect. Dit is een op basis van kunstmatige intelligentie gebouwde braincomputer interface. Hiermee kunnen bijvoorbeeld ALS-patiënten die als gevolg van de ziekte niet meer kunnen praten of bewegen, toch weer communiceren.

Een ander bedrijf is Concord Neonatal. Dit bedrijf ontwikkelde  een innovatieve opvangtafel waarmee te vroeggeboren baby’s langer aan de navelstreng kunnen worden gelaten terwijl zorg aan moeder en kind kan wordt geleverd. Daardoor treden   minder complicaties op.

Nico.lab gaat ook van het investeringsgeld profiteren. Dit door  NLC in samenwerking met Amsterdam UMC opgericht bedrijf ontwikkelt een softwareproduct op basis van kunstmatige intelligentie waarmee een beroerte of herseninfarct veel sneller en nauwkeuriger kan worden gediagnostiseerd. Hersenschade wordt hierdoor zoveel mogelijk voorkomen.

 

Impact

Bert-Arjan Millenaar, oprichter en CEO van NLC, is verheugd met het bijeengebrachte kapitaal evenals de grote bereidwilligheid van het personeel in het eigen bedrijf te willen investeren. “Ons motto is Bring science to life. Daarmee willen we impact voor de patiënt bewerkstelligen. Dat kunnen we alleen als er kapitaal is waarmee we de beste zorginnovaties en de beste mensen kunnen selecteren waarmee we bedrijven rondom die innovaties kunnen bouwen. De grote bijdrage van het personeel laat zien dat niet alleen het management maar ook het personeel rotsvast vertrouwen in deze missie heeft.”

 

Gerelateerde berichten...

X