Philips automatiseert continue patiëntmonitoring

Philips

Philips kondigt een strategische samenwerking aan om de technologie van smartQare te integreren met haar klinische softwareplatforms voor patiëntmonitoring. Deze samenwerking creëert nieuwe mogelijkheden voor continue patiëntmonitoring. En dit zowel binnen als buiten de muren van het ziekenhuis. De samenwerking start in Europa.

Rol ziekenhuizen verandert

De rol van ziekenhuizen verandert snel. Personeelstekorten, een vergrijzende bevolking en stijgende zorgkosten leidden tot een toenemende vraag in de gezondheidszorg. Zorginstellingen moeten met minder middelen meer bereiken. Draagbare sensoren voor continue monitoring bieden een oplossing om te helpen de werkdruk van het personeel te verlagen. En de verblijfsduur van patiënten in het ziekenhuis te verkorten.

Uitwisseling van data

De implementatie van monitoring met draagbare sensoren kan echter uitdagend zijn. Dit vooral wanneer apparaten niet in staat zijn om data met elkaar uit te wisselen. En het delen van patiëntgegevens tussen verschillende zorgomgevingen niet mogelijk is.

De samenwerking tussen Philips en smartQare heeft tot doel om gegevens uit te wisselen tussen sensoren en systemen. Dit helpt de complexiteit van continue monitoring te verminderen door gegevens en beslissingsondersteuning toegankelijk te maken via gebruiksvriendelijke softwareplatforms, ongeacht of de patiënt nog in het ziekenhuis ligt, in een langdurige zorginstelling verblijft, of thuis herstelt.

Draagbare sensor

Als onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst zal smartQare de Healthdot van Philips overnemen. Hierbij wordt deze draagbare sensor gecombineerd met smartQare’s oplossing voor patiëntmonitoring, viQtor. Beide sensoren zullen geïntegreerd worden in één digitale oplossing en platform. Philips en smartQare zullen gezamenlijk de geïntegreerde oplossing voor patiëntmonitoring op afstand aanbieden aan zorgverleners en patiënten.

Open monitoring-ecosysteem

Met deze verschuiving naar een open benadering streeft Philips ernaar het aantal exclusieve normen en gesloten ecosystemen voor ziekenhuizen te reduceren. Geleidelijk zal men steeds meer apparaten en sensoren van derden introduceren die moeiteloos kunnen communiceren via de verschillende platforms van Philips. Door een open infrastructuur voor patiëntmonitoring te introduceren, krijgen zorgverleners de flexibiliteit om patiënten te monitoren vóór, tijdens en na ziekenhuisopname voor een eenduidig patiëntbeeld dat naadloos in elkaar overloopt.

Gerelateerde berichten...