Politie: 52,5 mln extra nodig voor ICT rond opsporing

Hoewel veel ICT-problemen bij de politie grotendeels zijn opgelost moeten er toch nog achterstanden worden ingehaald.  Vooral de computersystemen voor handhaving en opsporing moeten nog op de schop. Daarvoor is in elk geval nog 52,5 miljoen euro nodig.

Dit becijferde analystenbureau Gartner voor de Centrale Ondernemingsraad (COR) van het korps. De raad stelt dat er structureel geld moet komen om de hele ICT goed te blijven ontwikkelen. Alleen geld voor betere pc’s en servers is onvoldoende.

De politie stelt wel dat zij volgens Gartner, sinds 2011 op ICT-gebied sinds 2011 flinke vooruitgang hebben geboekt. De achterstand die er was heeft de politie inmiddels ingelopen en veel systemen zijn op orde.

 

Helaas is het niet allemaal rooskleurig. Zo zijn de ICT-systemen voor de operatie (handhaving en opsporing) achtergebleven. Dit stond wel in de oorspronkelijke doelstelling

Ruim tweederde van het operationeel politieplatform (OPP) moet nog gerealiseerd worden, terwijl meer dan 90% van de bedrijfsvoering al wel is afgerond.

Het plan is om het Operationeel Politie Platform (OPP) over 3 tot 4 jaar helemaal af moet zijn. Volgens het COR is dat te langzaam.

De COR stelt ook dat er structureel geld moet zijn voor vernieuwing van de hele ICT, niet alleen voor de hardware.

De Centrale Ondernemingsraad gaat nu met het rapport in de hand om tafel met de korpschef. De door Gartner geraamde 52,5 miljoen euro komt daarbij ook op tafel. Inzet is oplossing van het hele ICT-vraagstuk van de politie in plaats van pleisters  plakken.

 

Gerelateerde berichten...

X