PostNL plaatst digitale trackers op 250.000 rolcontainers

brievenbus gedeukt

Het sorteercentrum van Post NL in Zaltbommel is de eerste die trackers op de rolcontainers gebruikt. De zogeheten beacons zitten op 250.000 rolcontainers. Het bedrijf kan zo de verplaatsingen van alle rolcontainers beter volgen.

Het volgen van de rolcontainers is belangrijk om in de toekomst real-time aansturing van de logistieke keten mogelijk te maken. Dat verbetert de kwaliteit van de informatie en de efficiency van de dienstverlening. Dit omvangrijke project maakt onderdeel uit van de grote digitale transformatie van het bedrijf.

Bluetooth

De data van de rolcontainers moeten leiden tot betere logistieke beslissingen rond planning, interventies en beheer. De data biedt ook nuttige inzichten voor de klant. Webshops die online bestellingen via het bedrijf aan consumenten leveren, kunnen collectie, emballage en retourenstromen beter plannen en volgen. Dat verbetert de dienstverlening en de informatievoorziening in de keten.

De digitale trackers communiceren via een bluetooth-signaal. Alle data uit het hele netwerk komen bij elkaar in een IoT (Internet of Things)-platform. Waar loopt het proces over, welke rolcontainers staan bij klanten en waar kan het proces sneller?

Op deze vragen komt in de toekomst dankzij de digitale trackers een beter antwoord. Ritten van en naar klanten en tussen depots kunnen efficiënter worden ingepland. Ook kan de omloopsnelheid omhoog omdat straks precies duidelijk is waar je de rolcontainers het beste kunt benutten. Dat leidt, naast meer kostenefficiency ook tot milieuwinst.

De uitrol van het project zal naar verwachting nog de rest van het jaar duren. Ondertussen worden diverse rapportages en dashboards ontwikkeld voor analyse van de data die de rolcontainers genereren.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X