Prins Constantijn opent NL Tech Square op CES

NL Tech Square geopend door prins constantijn. Foto van hem en prinses Laurentien

Staatssecretaris Mona Keijzer van economische zaken en Prins Constantijn openden dinsdag de NL Tech Square op de grootste techbeurs ter wereld, CES in Las Vegas.

Op het NL Tech Square presenteren 50 innovatieve Nederlandse startups hun producten aan klanten, investeerders en bedrijven. Het NL Tech Square is een van de grootste landenpaviljoens van CES.

Meer dan 180.000 bezoekers uit meer dan 155 landen bezoeken de beurs elk jaar in januari. Daarmee is CES het grootste technologie-evenement ter wereld. Met jaarlijks de nieuwste technologieën en innovaties. Nederland presenteert zich dit jaar rond het thema ‘Futureproof the world with us’. Naast Constantijn van Oranje en Mona Keijzer is ook Gerbert Kunst, consul-generaal in San Francisco, aanwezig op het evenement.

Er is veel belangstelling voor het NL Tech Square. Constantijn van Oranje: “Met deze delegatie tonen we weer aan dat Nederland technologie van wereldklasse heeft en ondernemers die dit graag toepassen om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Het doel is om hen ervaring te laten opdoen in de VS en contacten te leggen met potentiële investeerders, klanten, partners en distributeurs.”

 

Techbedrijven

Het bezoek van de staatssecretaris en de prins maken deel uit van een grote geheel. Keijzer is in de VS voor innovatiesamenwerking. Haar bezoek moet zorgen voor een betere positie van Nederlandse techbedrijven en startupsop de markt in de VS.

De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat gaat samen met Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen naar de grootste mondiale technologiebeurs CES in Las Vegas. En ze bezoeken bedrijven in Silicon Valley bij San Francisco.

 

Gerelateerde berichten...

X