Quantumbestendig bellen met cryptotelefoon van Sectra

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) heeft de laatste versie van de beveiligde mobiele telefoon, Sectra Tiger/S 7401 LTE, van het cybersecuritybedrijf Sectra goedgekeurd. De cryptotelefoon is goedgekeurd voor gebruik binnen de Nederlandse overheid. Dit gaat tot en met het rubriceringsniveau Stg. Geheim. In de evaluatie van de oplossing zegt de autoriteit tevens dat de mobiele crypto-oplossing beschermt tegen quantumaanvallers.

 

Vertrouwelijkheid

Eén van de grootste bedreigingen voor toekomstbestendige vertrouwelijkheid is de komst van het nieuwe type geavanceerde supercomputer, genaamd quantumcomputers. Deze kunnen bepaalde soorten berekeningen veel efficiënter uitvoeren dan de computers van vandaag de dag.

Zodoende vormen quantumcomputers een bedreiging voor de huidige encryptiemethodes. Gegeven het lange tijdsbestek waarin gevoelige informatie beveiligd dient te blijven, zullen beveiligingsoplossingen die nu ontwikkeld worden, bescherming moeten bieden tegen deze quantumdreigingen.

“Onze eindgebruikers hebben quantumveilige technologie nodig en Sectra ligt voorop in dit nieuwe werkveld. Volgens het NBV zijn er slechts weinig producten beschikbaar die bescherming kunnen bieden tegen dit type aanvallen, hoewel de quantumdreiging urgent is,” zegt Jeroen de Muijnck, Managing Director van Sectra Communications.

 

Sectra Tiger/S

De Sectra Tiger/S is een beveiligd communicatiesysteem ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Nederlandse en Zweedse beveiligingsautoriteiten. Hiermee kan de gebruiker gerubriceerde informatie delen tot en met het Stg. Geheim (SECRET)-beveiligingsniveau via gecodeerde spraak, berichten of gegevensoverdracht.

Gebruikers van de cryptotelefoon zijn onder meer overheidsfunctionarissen, diplomaten, besluitvormers in defensie en kritieke infrastructuur, en militair personeel. Een belangrijke eis hierbij is het gebruik van goedgekeurde producten voor de te beveiligen communicatie. Daarnaast worden hoge eisen gesteld aan flexibiliteit, mobiliteit, continuïteit en gebruikersgemak.

De cryptotelefoon Sectra Tiger/S maakt deel uit van het Sectra Tiger Ecosysteem, net als de smartphone-oplossing Sectra Tiger/R, goedgekeurd voor communicatie op het niveau Departementaal Vertrouwelijk en de eerdere generatie Sectra Tiger/S XS. Deze ecosysteembenadering creëert een veilige communicatieomgeving zonder crypto-eilanden. Hiermee brengt de gebruikersorganisatie individuele gebruikerseisen in evenwicht met de beveiligingsoplossing, ter ondersteuning van de huidige en toekomstige encryptiebehoeften.

 

NIAS

Ervaar de mobiele communicatie van Sectra bij NIAS
Bezoek Sectra op stand #B11 op NIAS 2019, oktober 15–17, en leer meer over onze beveiligde mobiele communicatie. Ontdek ons Tiger Ecosysteem en onze beveiligingsoplossingen die zijn goedgekeurd voor Departementaal Vertrouwelijke en Stg. Geheime communicatie.

 

Gerelateerde berichten...

X