RDW gaat in zee met vier ICT-partners

rdw

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft een nieuwe raamovereenkomst gesloten met vier partijen voor het inhuren van capaciteit voorde ICT-afdeling. Het gaat om Seven Stars, Get There, CimSolutions en ItaQ. Met de overeenkomst is een maximaal bedrag van honderd miljoen euro gemoeid. Dat is exclusief BTW. De beoogde startdatum van de nieuwe dienstverlening is 1 september aanstaande; dan expireren de huidige raamovereenkomsten. Los van de vier partijen ging RDW ook een verbintenis aan met Deloitte. Die organisatie zal optreden als ict-beveiligingsadviseur.

Raamovereenkomst

Volgens een woordvoerster van de RDW is het bedrag van honderd miljoen euro de maximale waarde van wat aan ict-inhuur kan worden afgenomen onder deze opdracht. Het bedrag kan dus lager uitvallen. Het betreft ook raamovereenkomsten. Er geldt daarbij voor de rijksdienst geen afnameverplichting. Bovendien heeft de rijksdienst de mogelijkheid om na twee jaar te bepalen of het door wil gaan met de vier geselecteerde partners. De RDW heeft dan de optie om de overeenkomst twee keer te verlengen met een periode van één jaar.

Voor Seven Stars en Het there betekent de gunning dat het voor de derde keer op rij is geselecteerd als voorkeursleverancier voor de inhuur van ict’ers. Deze rol speelde de personeelsbroker uit Zwolle (met een vestiging in Groningen) de afgelopen 7,5 jaar ook al. Het bedrijf werkt met een trits onderaannemers: HTX automatisering, BEND CRM, Squerist, IT Captains, Routz, RealizIT en IT Alliance.

Regionale inzet

De in te huren ict’ers ondersteunen op tijdelijke basis de divisie RDW-ICT. De organisatie werkt al jaren met een flexibele schil van externe medewerkers rondom de vaste medewerkers op de ICT-afdeling, voor een totaal van rond de 240 mensen. De vier partijen zijn geselecteerd na een Europese aanbesteding, waarvoor veel belangstelling was. Omdat het RDW-ICT in Groningen zetelt was een regionale inzet van ICT’ers uit Noord-Nederland een pre. Het gaat om projectmanagers, software- en systeemengineeers, functioneel ontwerpers, agile coaches, technisch beheerders en testspecialisten.

Opleidingsprogramma’s

De rijksdienst biedt in samenwerking met de geselecteerde partijen opleidingsprogramma’s aan voor afgestudeerden die op deze manier ervaring kunnen opdoen en om zich zo verder te kunnen ontwikkelen.

Onderaannemers

Seven Stars is een opvallende naam in het rijtje, omdat het al voor de derde keer op rij mee mag doen. Ook Get There is een terugkerend bedrijf dat nu voor de tweede keer meedoet. CimSolutions en ItaQ zijn nieuw. Overigens doen nog veel meer bedrijven mee, omdat de meeste werken met onderaannemers. Zo werkt Seven Stars onder meer samen met HTX automatisering, BEND CRM en Squerist, en Get There werkte samen met onder meer New Nexus, BQA en Brunel.

Gerelateerde berichten...

X