Robots ondersteunen afdeling Informatie Management bij gemeente Hengelo

Robotic Process Automation (RPA) wordt ingezet als onderdeel van het dienstverleningsconcept bij de gemeente Hengelo. Handmatige handelingen automatiseren met RPA betekent kortere bewerkingstijd. Er komt tijd vrij bij de medewerkers van de afdeling Informatie Management.

Gemeente Hengelo is gestart met het Programma Dienstverlening. Goede dienstverlening voor inwoners en organisaties staat hierin centraal. Dit wordt vormgegeven op basis van de VNG-Realisatie serviceformules . Een onderdeel van de uitwerking van de serviceformules is het verbeteren van de dienstverlening. Dit zorgt automatisch ook voor voordelen met efficiency.

RPA

Vanuit deze gedachte wilde gemeente Hengelo experimenteren met de inzet van Robotic Process Automation (RPA) om de handmatige handelingen te robotiseren. “Aangejaagd door brede ontwikkelingen in de samenleving en de nieuwe mogelijkheden van de technologie, is de druk om te veranderen hoog bij de Nederlandse gemeenten. De oorsprong van onze innovatiedrive ligt in het gevoel dat het beter kan en de overtuiging dat het beter moet”, benadrukt Innovatie- en informatiemanager Arjan Lenferink van de gemeente Hengelo.

 

Gerelateerde berichten...

X