Sanderink al na anderhalf jaar terug bij Centric

centric

Voor wie niet beter weet lijkt het een standaard persbericht over een personeelswisseling dat Centric woensdagavond verstuurde. “Centric kondigt vandaag aan dat haar aandeelhouder, de heer G.P. Sanderink, per direct aantreedt als niet-uitvoerend bestuurder en bestuursvoorzitter. Dit besluit is ingegeven door recente ontwikkelingen binnen Centric.”

Terugkeer na ruim een jaar

Wie wel beter weet is ervan op de hoogte dat Sanderink niet alleen aantreedt, maar vooral terugkeert. Hij gaat op zijn 74ste opnieuw leidinggeven aan de onderneming (omzet 2021: 422 miljoen euro, ongeveer 3.800 medewerkers). Hij richtte het bedrijf op in 1992. Begin 2021 maakte het IT-bedrijf nog bekend dat Sanderink al zijn bestuurlijke taken neerlegde.

Aanhoudende onrust

Centric gaf toen als reden de aanhoudende “onrust” rond de persoon Sanderink. De topman gaf destijds zelf aan dat “alle commotie niet in belang was” van zijn bedrijf. Volgens bronnen rond Centric is de zakenman momenteel ontevreden met de prestaties van het bedrijf, dat de afgelopen jaren verschillende belangrijke klanten kwijtraakte. Hij zou op het punt staan een reorganisatie aan te kondigen, zo melden meerdere bronnen aan NRC.

Cyberdeskundige

Het is de zoveelste bestuurswisseling bij Centric sinds Sanderink in 2018 een relatie kreeg met de zelfbenoemde en omstreden cyberdeskundige Rian van Rijbroek. Meermaals vertrokken bestuurders bij het bedrijf of moesten het veld ruimen.

Weer personeelswisselingen

Daarover geen woord in het bericht van woensdag, dat verder gaat met de tekst: “Met het aantreden van de heer G.P. Sanderink leggen, in goede harmonie, de heer L.L.E. Luijten (niet-uitvoerend bestuurder, tevens huidige bestuursvoorzitter) en de heer A. Schoots (niet-uitvoerend bestuurder) hun taken per direct neer en zullen Centric verlaten.” Daarmee krijgt de carrousel van personeelswisselingen die dus al langer aanhoudt binnen de organisatie een vervolg.

Sanderink en Mous richten zich op de strategie en operatie

Volgens het FD is de mededeling bij de organisatie ingeslagen “als een bom”. Ook daarover niets in het bericht, dat afsluit met deze alinea: “In de komende periode zal de heer Sanderink samen met de heer P. Mous, niet-uitvoerend bestuurder, zich richten op het aanstellen van een nieuwe board, de strategie en operatie van Centric.”

Gerelateerde berichten...

X