SASE wint aan momentum bij bedrijven

cybersecuritystrategie SASE IT_security zorgplicht CSR cybersecuritymaand Atlassian Confluence

40 Procent van het topmanagement noemt SASE (Secure Access Service Edge) een revolutie in de wereld van netwerkbeveiliging. Bijna driekwart (72%) is van mening dat SASE dé cloud security- en connectivity-oplossing van de toekomst is. Twee op de vijf (38%) verwacht zelfs concurrentienadelen te gaan ervaren wanneer SASE niet wordt geadopteerd in de organisatie. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door Telindus. SASE zou je als het belangrijkste onderdeel van Security 2.0 kunnen zien.

SASE is een cloudgebaseerde security-architectuur die zorgt voor veilige toegang tot onder andere data en bedrijfsapplicaties. Een kwart van de ondervraagden zegt inhoudelijk al goed bekend te zijn met SASE. 44 procent geeft aan wel bekend te zijn met de term, maar inhoudelijk nog niet goed op de hoogte te zijn. Wat opvalt is dat ondanks het gebrek aan inhoudelijke kennis, het topmanagement deze trend erg serieus neemt. Zo geeft 89 procent aan dat SASE heel erg relevant is voor de organisatie.

Security verbeteren met SASE

Door de toenemende dreiging van cybercriminaliteit ontstaan er continu nieuwe ontwikkelingen om aanvallen buiten de deur te houden. Vaak hebben hackers alweer een nieuwe methode bedacht om de systemen binnen te dringen nog voordat organisaties hun security hierop hebben aangepast. Een meerderheid van 54 procent vindt de security daardoor zo complex geworden dat zij moeite heeft om de nieuwe ontwikkelingen bij te benen en loopt daardoor grote risico’s.

Door het omarmen van een SASE-strategie verwacht 59 procent de security te kunnen verbeteren. Een ander voordeel dat wordt genoemd is dat het een beter beveiligde externe en mobiele toegang mogelijk maakt (47%).

Betere afstemming beveiligingsservices

De term SASE is in 2019 bedacht door Gartner voor het beschrijven van een moderne cybersecurity-architectuur. SASE stemt beveiligingsservices beter af op de gebruikers en zorgt ervoor dat hun toegangsniveau wordt gebaseerd op het risico dat ze op dat moment vormen.

SASE is het resultaat van het samenvoegen van netwerken met beveiliging. Het biedt uitstekende beveiliging tegen aanvallen en zorgt voor een consistente handhaving, ongeacht de plaats van de gebruiker en zonder dat dataverkeer eerst naar een bedrijfslocatie moet worden verplaatst. Dit vindt plaats in een transparant proces en resulteert in een beter beveiligde omgeving.

Gerelateerde berichten...