Schiphol start proef voor boarden met gezichtsherkenning

Reizigers die met Cathay Pacific reizen kunnen sinds kort meedoen aan een proef voor boarden met gezichtsherkenning. De proef is onderdeel van de eerste fase om reizen met gezichtsherkenning op termijn volledig mogelijk te maken op Schiphol.

 

Poortje

Deelnemers gaan na het inchecken naar een van de speciale registratiekiosken. Hier wordt het paspoort, de instapkaart en het gezicht van de passagier gescand. Daarna volgt zoals altijd de security- en paspoortcontrole. Behalve Cathay zelf doen ook de overheid, Schiphol, KLM en Vision-Box mee.

Bij de gate wordt nog een gezichtsscan gemaakt. Deze wordt vergeleken met de scan tijdens het registreren. Als het gezicht wordt herkend, gaat het poortje open. De passagier kan dan direct aan boord. Dit betekent meer gemak voor de reiziger en een betere doorstroming op de luchthaven.

 

Test

De komende maanden fungeren als test. In de loop van het jaar wordt ook de paspoortcontrole toegevoegd. Intussen worden zowel de procedure als de apparatuur regelmatig geëvalueerd en bijgesteld.

 

Gerelateerde berichten...

X