Security hacks en beschikbaarheid personeel grootste uitdagingen voor Kerst 2016

kantoor thuis

Zeker 76% van de IT’ers maakt zich zorgen over beveiliging zoals security hacks tijdens de kerstperiode. Vooral beschikbaarheid van personeel (41%), het risico van security hacks (31%) en de IT-belasting van mensen die op afstand werken (31%) baren zorgen.

IT’ers in Frankrijk maken zich het vaakst zorgen over personeel tijdens de kerstperiode. Voor 62% is dit de grootste zorg. In de VS maakt 48% zich tijdens de feestdagen juist druk over mogelijke security hacks.

Dat blijkt uit onderzoek van business softwareleverancier IFS. Het bedrijf bevroeg meer dan 1.000 IT-beslissers in zes Europese landen (UK, VS, Duitsland, Frankrijk, Australië en Zweden).

Wensen voor 2017

Voor het komend jaar is het hebben van een groter IT-budget (42%) de grootste wens van de IT-beslisser. Migreren naar de cloud (18%) en uitbreiden van het personeelsbestand (16%) komen op de tweede en derde plaats.

Op regionaal niveau zijn de reacties wisselend. 51% van de Duitse respondenten zet een groter budget helemaal bovenaan het verlanglijstje. Slechts 35% doet dat in het Verenigd Koninkrijk. In de VS en Zweden wil een kwart van de ondervraagden meer softwareapplicaties migreren naar de cloud. In Australië (11%) en Duitsland (14%) staat dit daarentegen minder hoog op de wensenlijst.

 

Gerelateerde berichten...