SK Broadband: Netflix moet dataverkeer Squid Game betalen

Squid Game visitekaartje

Netflix moet betalen voor het extra dataverkeer dat Squid Game veroorzaakt. Dat zegt de Zuid-Koraanse internetprovider SK Broadband stelt dat in een rechtzaak die zijn hebben aangespannen tegen Netflix.

De provider wil niet meer betalen voor het fors toegenomen dataverbruik dat de Netflixserie veroorzaakt. Netflix zelf is dat niet van plan, lieten ze volgens persbureau Bloomberg meteen al weten.

Dataverkeer

De Zuid-Koreaanse provider stelt dat veel meer mensen populaire series als Squid Game kijken, wat een flinke hoeveelheid extra dataverkeer met zich meebrengt. SK Broadband stelt dat zij niet verantwoordelijk zijn voor het toegenomen dataverkeer. De vergoeding van het jaar 2020 moet volgens het bedrijf al 27,2 miljard won (omgerekend 20 miljoen euro) bedragen. Dat is zes procent van de omzet van het Koreaanse bedrijf.

Dean Garfield, topman van Netflix, zegt in een reactie dat het bedrijf dit niet van plan is. Dat zou leiden tot concurrentiebeperking, stelt hij tegen Bloomberg.

Saillant daarbij is wel dat Netflix in de VS al wel een vergoeding betaalt. Het bedrijf is bang dat dit, en de Zuidkoreaanse zaak, een precedentwerking zullen hebben.

Wat is Squid Game?

In de Zuidkoreaanse serie Squid Game strijden 456 deelnemers op een verlaten eiland voor een miljoenenprijs. Alle deelnemers zijn arm of bankroet of allebei en geronseld uit de Zuidkoreaanse hoofdstad Seoul. Om de prijs te krijgen moeten ze tegen elkaar strijden op leven en dood door het spelen van een aantal kinderspellen met een twist. Wie verliest wordt doodgeschoten, valt te pletter of valt ander onheil ten deel. Uiteindelijk kan er maar een van de deelnemers de prijs winnen.

Onderliggend aan het bloederige verhaal ligt een kritische kijk op kapitalisme, dat draait om geld en niet om solidariteit met anderen. Ook levert de serie scherpe kritiek op de slechte behandeling van arme mensen in Zuid Korea, maar eigenlijk ook op de rest van de kapitalistische wereld.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X