Sleutelnet gaat collectief over naar andere mailoplossing

veilig mailen @ teken met slot

Zorgregio Sleutelnet gaat helemaal over naar een andere mailoplossing. En dat gebeurt per direct want alle participanten van Sleutelnet kunnen er meteen gebruik van maken.

De nieuwe oplossing legt een beveiligings- en privacylaag toe te voegen aan de bestaande e-mailsystemen zoals Outlook (Desktop en Microsoft 365) en Gmail. Daarmee kijkt Sleutelnet actie te ondernemen vanwege de hackaanvallen via Microsoft Exchange en de bepalingen van de AVG.

De nieuwe oplossing geldt meteen voor alle zorgaanbieders die deelnemen aan Sleutelnet, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, apotheken, maar ook patiënten. Dit systeem vervangt de oude mailoplossing, Sleutel-mail genaamd. Deze mailoplossing voldeed niet aan nieuwe privacywetten en scoorde laag op gebruiksgemak.

Het nieuwe systeem biedt de mogelijkheid om berichten die per ongeluk naar de verkeerde persoon zijn gestuurd, terug te trekken. Voor verzending vindt er controle plaats van zowel de mail en bijlagen op gevoelige informatie. De mailer krijgt een waarschuwing om desnoods gebruik te maken van de veilige-mailoptie.

Sleutelnet

Sleutelnet is een samenwerkingsverband van meer dan 36 vooruitstrevende zorgpartijen in de regio Zuid-Holland Noord, dat zich richt op het optimaliseren van informatie-uitwisseling tussen de zorgverleners. Hieronder vallen onder andere Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Marente, GGZ Rivierduinen en Alrijne Zorggroep. Een belangrijk onderdeel van de krachtenbundeling is de inzet van slimme ICT-oplossingen die een veilige gegevensuitwisseling garanderen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...