SpelComputer Museum Zwolle gaat digitaal

Het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle heeft een nieuwe website: computermuseum.nl. Dankzij de overzichtelijke en gebruiksvriendelijke indeling kunnen bezoekers eenvoudig en snel bij alle gewenste informatie komen.

Geregeld kreeg het museum van bezoekers te horen dat de tentoongestelde collectie zoveel groter en uitgebreider is dan verwacht. De nieuwe site geeft bezoekers daarom een beter inzicht.

Door de update is de site ook op een smartphone snel toegankelijk. Hierdoor biedt de site optimaal gebruikersgemak, een beter overzicht en volledige informatieverstrekking voor alle bezoekers.

 

PONG

Bezoekers aan de website krijgen ook meteen een goed beeld  van alle activiteiten rondom het museum. Regelmatig zijn er retro spelcomputerbeurzen, gametoernooien en tentoonstellingen. Momenteel loopt de PONG-tentoonstelling van privé verzamelaar Rene Lips.

“Ons doel is om oud en jong met elkaar te verbinden. Het verleden laten ervaren en zo te leren voor de toekomst. Met de komst van de nieuwe website zijn wij ervan overtuigd onze bezoekers nog beter te kunnen informeren over de bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom het museum”. Dat stelt de oprichter van het museum John Groenewold.

Online partner LetsGoDigital
Voor het opzetten van de nieuwe website is het Bonami SpelComputer Museum een langdurige samenwerking aangegaan met LetsGoDigital. Het internationaal bekende nieuwsplatform staat aan de basis van het vernieuwde concept.

Het nieuwsplatform neemt de publicaties van game gerelateerde nieuwsberichten en spelcomputer reviews op zich.

 

 

Stichting Bonami SpelComputers

Het Bonami SpelComputer Museum is een initiatief van Stichting Bonami SpelComputers. Het museun herbergt Nederlands grootste collectie computers en spelcomputers. Het culturele erfgoed bevat tevens een grote hoeveelheid games, collector items en merchandise producten.

Een groot deel van zowel de oude als nieuwe spelcomputers staan bespeelbaar opgesteld. Het 3000m2 grootte museum beschikt over voldoende spelcomputers om alle bezoekers op een eigen apparaat te kunnen laten spelen.

Daarnaast beschikt het museum over een indrukwekkende arcadehal met een grote collectie retro arcadekasten. Ze zijn allemaal vrij bespeelbaar voor het publiek.

Gerelateerde berichten...

X