Strengere coronamaatregelen: thuiswerkverkeer neemt met een derde toe

thuiswerken Nederlanders

De strengere coronamaatregelen zorgen voor druk thuiswerkverkeer. Dat meldt onder andere KPN. Het dataverkeer op het vaste netwerk van de provider nam na de nieuwe coronamaatregelen van de overheid met bijna een derde toe.

Dat blijkt uit de jongste Stand van het Netwerk waarin het bedrijf de drukte op het netwerk monitort. In de eerste week na de nieuwe maatregelen steeg het thuiswerkverkeer gemiddeld tussen 25 en 30%.

Dit cijfer is in vergelijking met de eerste week van november, toen het strengere thuiswerkadvies nog niet van kracht was. Toch wordt er minder thuisgewerkt dan begin dit jaar, toen het advies ook van kracht was.

Streaming en thuiswerken

“In het eerste weekend na de strengere maatregelen, zagen we al een toename van de streamingverkeer in het weekend”, vertelt Paul Slot, manager infrastructuur van KPN. “Sinds maandag is de toename van het thuiswerkverkeer duidelijk waarneembaar. Sterker nog we zien het in de loop van de week ook toenemen. De verwachting is dan ook dat het dataverkeer door thuiswerken ook in de tweede week verder zal stijgen.”

Het lijkt er wel op dat het thuiswerkadvies minder strikt wordt opgevolgd dan begin dit jaar. Zo ziet KPN dat de huidige verkeersniveaus momenteel op ongeveer twee derde van de volumes liggen in vergelijking met de eerste week van maart 2021. Het dataverkeer vertoonde toen sterkere pieken en ook de zaagtand – gevormd door de online meetings op het hele en halve uur – was sterker waar te nemen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...